Balkezes vagy? Akkor neked balkezes olló kell! (x)

Ha balkezes vagy, akkor balkezes olló kell a kezedbe! Miért? Mert csak így tudsz olyan teljesítményt nyújtani, amilyet a jobbkezesek a jobbkezes ollóval. A balkezesség nem ördögtől való, ma már nem tiltják, nem büntetik – elfogadott tulajdonság. Szerencsére.

A balkezes olló olyan eszköz, amit te is könnyen beszerezhetsz

Az emberek jelentős hányada a jobb kezét használja a finomabb tevékenységek elvégzéséhez. Statisztikák szerint viszont a fejlettebb országokban minden hetedik ember a bal kezét használja dominánsabban a jobb helyett. Ez a balkezesség. Ha te is közéjük tartozol, akkor számodra is megoldást jelenthet az Extrametál.hu-nál is kapható balkezes olló.

olló

A balkezességet – azaz a bal kéz domináns használatát – az iskolákban a 20. század közepéig büntették, tiltották. Szégyellni és titkolnivaló jellemző volt – a tévhitek és babonák bűvkörében élők évszázadokig üldözték azokat, akik „rossz kézzel” nyúltak az evőeszköz vagy az írószer után. Sokszor erőszakkal átszoktatták a gyerekeket, mert azt hitték, a balkezesek a gonosszal cimborálnak.

A pedagógia mai elvei szerint szigorúan tilos az átszoktatás. A balkezesség erőszakos megváltoztatása a gyerekek személyiségének fejlődésében olyan zavarokat és rendellenességeket idézhet elő, ami lelki problémákat, viselkedészavarokat, diszlexiát is okozhat.

Mik a balkezesség okai?

A balkezesség okait kutatva többféle magyarázat is született:

Biológiai alapokon nyugvó, a balt a jobbal szemben előnyben részesítő kézhasználatot a jobb agyfélteke dominanciája magyarázza.
Megfigyelték azt is, hogy a jobb kéz hosszabb idejű sérülése esetén sokan balkezessé válnak, majd a gyógyulásuk után is a bal kezüket használják gyakrabban. Ezt nevezték el szerzett balkezességnek.
Egy másik elmélet szerint a magasabb tesztoszteronszint vezet magzati korban balkezességhez, ahogy kiválthatja a balkezességre való hajlamot a születéskor fellépő stressz is.
Genetikai okok is állhatnak a balkezesség kialakulásának hátterében, bár ez nem kizárólagos. Annak ellenére, hogy mindkét szülő balkezes, mégis csak 46% annak az esélye, hogy a gyerek is balkezes lesz.

Balkezes olló, direkt balkezeseknek

Ahhoz, hogy egy ollóval pontosan tudj vágni, finommotorikus képességekre van szükséged. Ha balkezes vagy, akkor érthető módon nem tudod finoman irányítani a jobb kezedet. A jobbkezes ollóknál ugyanis a jobb oldalon van a felfelé nyíló penge, hogy azt a jobbkezesek könnyen tudják használni. Ha ezt átveszed a bal kezedbe, akkor nem fogod látni a vágási vonalat, emiatt nem tudsz pontosan vágni. Mit tehetsz?

Szerezz be egy neked való valódi balkezes ollót, aminek a pengéi fordítva vannak, vagyis a felső penge van a bal oldalon, így a két penge szinte guillotine-ként fog működni. A balkezes olló is többféle változatban létezik. Van balkezes körömvágó olló, balkezes bőrvágó olló, balkezes fodrász olló, balkezes ritkító olló, balkezes szabóolló, balkezes háztartási olló, balkezes gyerekolló.

Balkezes vagy? Akkor neked is balkezes olló kell!

(x) hirdetői tartalom

Media1 - Hírek a média világából
Hirdetés