A napelemes rendszer telepítése nem egy ördöngösség, mint ahogy azt sokan képzelik (x)

Vitathatatlan az a tény, hogy a napelemes rendszerek használata egyre inkább az az út, amely a jövőbe mutat és lehetővé teszi a fosszilis energiahordozók mennyiségének csökkenése miatt keletkező hiányok némi kiegészítését.

Egyre többen fordulnak a napelemmel való energiaellátás megteremtése felé, mégis sokan vannak, akik ódzkodnak tőle, számukra még idegennek hat egy ilyen szerkezet megjelenése a háztetőn. Holott, ha kicsit utánaolvasnak a napelem működésének, akkor rájöhetnek, hogy mennyi mindenben fogja ez segíteni az adott családot a mindennapokban.

A telepítés első lépései

Nagyon fontos az előzetes környezeti felmérés. Az erre való kérést intézhetjük e-mailen vagy telefonon, amelyre akár már aznap választ és konkrét időpontot kapunk. A Solarzone csapata tanácsadói helyszíni felmérést végeznek egy-két napon belül, ráadásul ingyenesen. Ez azt jelenti, hogy nem csupán felmérik a helyszínen a lehetőségeket a telepítésre, hanem ellátnak mindenféle tanácsokkal, és ha nem vagyunk tisztában bizonyos dolgokkal, akkor azokról is tájékoztatnak. A szakértő munkatársak ismertetik a napelemes fűtés további részleteit is.

A terepmunka, vagyis a környező lehetőségek felmérése rendkívül fontos. Maga a napelemes rendszer telepítése nem egy ördöngösség, nem tart sokáig, viszont kiemelt jelentőségű, hogy milyen tetőre kerül fel az a napelem. És ennek kivizsgálását is csinálja a Solarzone, feltérképezi a fennálló viszonyokat, megnézi, milyen minőségű a tetőszerkezet, az állványzat, a tetőcserepek, hiszen azok akár évtizedekig is meg kell, hogy tartsák a napelemeket.

Ha minden feltétel adott és megfelelő a ház tetőszerkezete, megtörténik az igények pontos felmérése, és jöhet a kalkuláció. Az árajánlatot is többen készítik együtt, mégsem kell rá heteket várni, a helyszíni szemlét követően néhány nappal már a kezünkben tarthatjuk. Az árajánlatban nem lesznek nem várt, burkolt költségek, minden tervezett költséget tartalmaz a dokumentáció, ennyivel számolhatnak az ügyfelek.

A dolog nehezebbik része is a telepítő feladata

Ha mindkét félnek megfelel az árajánlat, akkor következik a munkafolyamat szellemi értelemben vett legnehezebb és leghosszabb része, de ebben a családnak semmi teendője nincs. A Solarzone munkatársainak kell megkezdeni az egyeztetést az áramszolgáltatókkal. Magukra vállalják azt a feladatot, hogy bejelentik a napelemes csatlakozási igényt és elkészítik a kapcsolódó dokumentációt.

A szolgáltatóknak itt 30 nap áll rendelkezésre az elbírálásra, és ha ez megtörtént, akkor már igazából jöhet a kiépítés, amely akár egy nap alatt meg is történhet. A napelemes rendszer telepítése után az áramszolgáltató lecseréli a korábbi villanyórát egy olyanra, amely nem csupán a fogyasztást, hanem a visszatáplálást is méri.

Állami támogatás

Szerencsére a napelemes rendszerek ára nem mutat emelkedést, az állami támogatás is még elérhető, így bizakodhatunk, hogy egyre több család számára lesz elérhető ez az energiatakarékos és környezetbarát felhasználási mód.

(x)

Media1 - Hírek a média világából
Hirdetés