Milyen előnyökkel jár a videós álláspályázat? (x)

Mivel a pályázatok elárasztják a rendkívül versenyképes munkaerőpiacot, a vállalkozások számára minden eddiginél fontosabb, hogy a legjobb jelölteket tudják kiválasztani közülük. Szerencsére azonban a megfelelő technológia alkalmazása felfedheti a legideálisabb pályázókat az asztalon lévő önéletrajzok között.

Az egyik ilyen a videós álláspályázat, amely már számos álláshirdető portálon, köztük a Salgótarjánállás.hu https://salgotarjanallas.hu/videos-allaspalyazat-eloszures aloldalán is elérhető. Ennek a funkciónak a használata sokkal hatékonyabbá teheti a jelöltek keresését, és nagyban leegyszerűsítheti a szűrési folyamatot.

videós állásinterjú

Valószínűleg ugyanis már az adott jelölt előre rögzített videójának, (amelyben a munkaadók által feltett kérdésekre ad választ), megtekintése után tudni fogják, hogy alkalmas-e vagy sem a meghirdetett állásra. Az előnyei azonban nem merülnek ki ennyiben.

Jobb jelöltélményt biztosít

A videós álláspályázatok hatékony módját jelentik annak, hogy a HR dolgozók viszonylag rövid idő alatt összehasonlítsák és szembeállítsák a jelölteket anélkül, hogy késleltetnék a felvételi folyamatot.

Tehát így kiküszöbölhetőek a különböző bonyodalmak és késések, amelynek köszönhetően csökken annak a kockázata is, hogy a jelöltek elvesztik a lelkesedésüket a jelentkezés iránt.

Kisebb nyomás nehezedik a jelöltekre

Nagyon sok jelölt a szuper képességei ellenére már a felvételi folyamat korai szakaszában kiesik, mivel a személyes interjún nem úgy tudnak teljesíteni, mint ahogy szerették volna. A videós álláspályázat viszont lehetővé teszi számukra, hogy otthon, nyugodt környezetben és a saját tempójukban válaszolják meg a munkáltató által feltett kérdéseket.

Emellett értékes betekintést nyerhetnek abba is, hogy az interjúk valójában hogyan működnek a cégnél, és mit akarnak a toborzók, így a második alkalommal már kevésbé lesznek olyan idegesek.

Felmérhetőek a kommunikációs készségek

Egyes pozíciók megkövetelik, hogy a jelöltek tudjanak az emberekkel megfelelően bánni, ami a testbeszédet és a kommunikációs képességet a legkívánatosabb tulajdonságok listájának élére helyezi. A jó hír az, hogy mindkettő elemezhető a videós álláspályázaton keresztül, közel olyan hatékonyan, mint egy személyes interjú során.

Segít a munkáltatói márkaépítésében

Az Y és Z generációra különösen igaz, hogy mielőtt jelentkeznének egy adott pozícióra felmérik, hogy milyen lehet a szervezetnél dolgozni, mik az elvárások, milyenek a kollégák, milyen az atmoszféra, és azt, hogy a cég nyitott-e a technológiai újításokra. Ha pedig azt látják, hogy a vállalkozás a videós álláspályázat funkciót alkalmazza a felvételi folyamat során, akkor azt biztosan nagyra értékelik majd.

Amint a fentebb leírtakból is látható, a videós álláspályázatnak számos előnye van. Ugyan soha nem fogja helyettesíteni a személyes találkozókat, de nagyban növelheti a toborzási folyamat eredményességét, és ez az, amit minden vállalkozás el akar érni a tehetségekért folytatott “háborúban”.

(x) hirdetői tartalom

Media1 - Hírek a média világából
Hirdetés