Mit adnak a könyvek számunkra? (x)

Olvasni nagyon jó dolog, de sok olyan ember van, aki nem szívesen vesz a kezébe könyvet. Pedig az olvasás hasznosságát számtalan tanulmány bizonyította már. Nemcsak szellemi, de lelki frissességünket is megőrizhetjük, ha belemerülünk egy izgalmas történetbe. Nézzük, milyen előnyei lehetnek a könyvek szeretetének!

1.Lelki támaszt nyújt

Sokan nem is gondolják, de a stresszcsökkentés egyik legjobb módja a könyvolvasás. Ilyenkor ugyanis az agyunk “kikapcsol”, és saját problémáink helyett a főhős kalandjaira koncentrálunk. Egy-egy húzósabb napon is érdemes tehát egy izgalmas regényt venni a kezünkbe.

Ha nincs időnk erre, akkor is van megoldás! A VOIZ hangoskönyv-alkalmazás segítségével ugyanis percek alatt letölthető egy könyv a telefonunkra vagy a tabletre, és innentől kezdve futás, autóvezetés, utazás vagy főzés közben is hallgathatjuk a művet. 

könyv az asztalon

Az applikáció gyorsan és egyszerűen telepíthető. Találunk benne ingyenes könyveket is, de a havi előfizetést választva közel 3000 alkotáshoz kapunk korlátlan hozzáférést. Regények és önfejlesztő írások is elérhetők az alkalmazásban, így ha egy kis kikapcsolódásra, feltöltődésre vágyunk, biztosan találunk megfelelő művet.

2. Fejleszti a képzelőerőt

A regények olvasása, illetve hallgatása remekül fejleszti a képzelőerőt. Mivel nincsenek rajzok, képek, nekünk magunknak kell elképzelnünk, hogyan fest egy-egy hős, és milyen a környezet, amelyben él. Ezért érdemes a gyerekek kezébe is könyvet adni, mert az okoskütyük egyáltalán nem fejlesztik a fantáziát.

A filmek nézése helyett is válasszuk inkább az olvasást! Sosem lesz olyan a látvány egy filmben, mint ahogyan az a “belső filmvásznunkon” megjelenik. Mindenki másképp fogja látni a hősöket, másmilyennek képzeli el őket, de ez nem is baj.

Elég, ha tudjuk, hogy a regények olvasása közben kreativitásunk és képzelőerőnk is növekszik, s ezeknek akár a munka, akár a hobbitevékenységek végzése közben is hasznát vehetjük.

3. Az önfejlesztést is szolgálja

A könyvek gyógyító erejét már az ókorban felfedezték, manapság pedig egyre nagyobb népszerűségnek örvend a biblioterápia, irodalomterápia. Ezeken a csoportos foglalkozásokon egy-egy regényt vizsgálnak meg több szempontból is a résztvevők, s ezáltal többet megtudnak saját magukról is.

Az olvasás által ráláthatunk problémáinkra, s gyakran a megoldást is kiolvashatjuk a könyvekből. Elég, ha megnézzük, a főhős kivel és hogyan szállt szembe a győzelemért, milyen fázisokon ment keresztül, s ezzel erőt gyűjthetünk saját küzdelmeinkhez is.

Ha pedig nem hiszünk abban, hogy a regények erre is jók, akkor választhatunk kimondottan olyan személyiségfejlesztő könyveket, pszichológiai témájú alkotásokat, amelyek egyértelmű útmutatást adnak.

A VOIZ applikációjában ezekből is bőséges a választék, és napról napra kerül fel új hangoskönyv e kategóriába is.

Nem érdemes elhanyagolni az olvasást, hiszen a hosszú élet egyik titka pont ez. A könyvek segítenek minket a mindennapokban, fejlesztenek, erőt adnak. Nem véletlenül állt Théba könyvtárán ez a felirat: „Gyógyír a léleknek”.

(x) hirdetői tartalom

Media1 - Hírek a média világából
Hirdetés