Fékrendszer

A fékrendszer az autó nagyon fontos része. A hibás fékrendszerrel rendelkező autó használata lehetetlen és nem megengedett. Ezért elengedhetetlen, hogy ennek a rendszernek a szervizelése megfelelő legyen.

A fékrendszer karbantartásához és javításához azt javasoljuk, hogy vigye szervizbe a gépkocsit.

Egy átlagos személyautó fékrendszere egy fékpedálból, egy főfékhengerből, fékfolyadék-tartályból, munkahengerekből, féknyergekből, tárcsákból és dobokból áll. Ha a vezető lenyomja a fékpedált, a főhengert aktiválja, ami a nyomóerőt a munkahengerekhez továbbítja, ami ennek fejélben megállítja a kerekek forgását, melyekkel a féktárcsák vagy -dobok segítségével lép kapcsolatba.

kerék
fotó: Unsplash

A fékrendszer legáltalánosabb hibái az alábbiak:

  • a féktárcsák, betétek, pofák, dobok lecsiszolódása, amely az alkatrészek cseréjével oldható meg.
  • a féknyergek megszorulása. Ezt a hibát a féknyereg csapok zsírozásával vagy ezek cseréjével oldják meg.
  • a dugattyúk megszorulása. A hiba esetén a dugattyúkat kell megjavítani ls kicserélni a tömítéseiket.
  • A fékezés hatékonyságának romlása a fékfolyadék elöregedése miatt következik be, ami nedvszívó jellemzőinek következménye.

Megbízható termékek széles választékát kínáljuk, amelyek mind neves vállalatoknál készültek: fogyó anyagok, például fékfolyadékok, fékbetétek, féknyereg készletek, tömítések, tömlők, leszorító bilincsek; alkatrészek, mint például féknyergek, féktárcsák stb. Átnézheti online katalógusunkat és hozzáadhatja a kívánt termékeket kosarához vagy kívánságlistájához. A megrendeléshez csak pár kattintás kell, és hamarosan megkapja a megrendelt termékeket.

Tudjon meg többet erről: www.AutoAlkatreszOnline24.hu

(X) A cikk támogatói tartalom, azt nem a vipcast készítette.

Media1 - Hírek a média világából
Hirdetés