A minden kislány által szeretett játékok – a babák

Minden kislány szereti a babákat, ez mindig is így volt, és mindig is így lesz. A babák sokszor évekig játszótársak és barátok a kicsi lányok számára, akik tudnak örülni egy ajándék babának, amivel aztán megannyi féle játékot tudnak játszani.

Babák a kezdetektől napjainkig

A gyerekek mindig is szívesen babáztak, de a kezdetek babái nem hasonlítottak a mai pozsgás arcbőrű, szépen felöltöztetett, szinte valósághű babákra.

Hogy milyenek voltak? Az első játékokat fából és rongyokból rakták össze, később pedig porcelánból alkottak játékbabákat a kicsik legnagyobb örömére. A porcelán anyagúak manapság nagyon értékes darabok, hiszen ezeket kézzel festették, kinézetük pedig tükrözte az adott kor divatját. Nem véletlen, hogy sokan ereklyeként gyűjtik ezeket a játékokat.

A vidéki gyerekek saját maguk is csináltak babákat, a természetből vett alapanyagokkal, mint kukoricacsutka vagy levelek, kreatív játékokat tudtak előállítani.

Manapság már műanyag babák készülnek, figyelve arra természetesen, hogy gyerekbarát anyagból legyenek összerakva, a szemük pedig ne tudjon kiesni, és okozhasson esetleg fulladásveszélyt. Ezek a játékok már egészen alacsony ártól beszerezhetők, de vannak prémium kategóriás, magas árfekvésű játékok is az igazán különleges alkalmakra.

A babák típusai

Rendkívül sokféle baba található meg a piacon, így a szülők és a gyerekek szabadon válogathatnak a nagyszerűbbnél nagyszerűbb ajánlatok közül. A két legjellemzőbb típus a Barbie baba, valamint a csecsemőre hasonlító klasszikus baba, amivel a szerepjáték nagyon sok dologra képes megtanítani a kislányokat.

A Szoti játékbolt, ajándék áruház weboldalán csodaszép babák rendelhetők, amelyek képesek a valódi csecsemőket is utánozni: tudnak sírni, mászni, sőt énekelni is! (Ehhez csupán néhány darab elem szükséges, amit a csomagok többnyire tartalmaznak.) A kislányok a játék közben női mivoltukkal azonosulnak, gondozzák a kicsit, óvják és védik őt játék közben.

barbie baba

Kiegészítők babázáshoz

A babázás élménye nem is lehetne az igazi a tipikus kiegészítők nélkül, amiket szintén megvásárolhatunk a játékok mellé. Ilyen kiegészítő a cumisüveg vagy a cumi, de akár babaházzal is meglephetjük a kislányokat, ami teljessé teszi a játékot. A babaház kuckót nyújt a babának, lesz otthona, ahová a hosszas játék után le lehet fektetni és végre pihenhet, ahogy kis gazdája is.

Támogatói tartalom, azt nem a Vipcast készítette. (x)

Media1 - Hírek a média világából
Hirdetés