Csúcsvaku duplázva

A stúdióvakuk között az akkumulátorosok külön kategóriát képviselnek. A kategórián belül pedig nem egy márka szeretné a csúcsvaku címet elnyerni. A Godoxnál már kifejlesztették és piacra is dobták, AD600PRO néven. (x)

Már elődje, az AD600-as is szépen szerepelt a felhasználók körében, de továbbfejlesztett változata valóban pazar eredményekre képes. Bár külsejében robosztus, tudását illetően a mérnökök célja egyértelmű volt: nincs kompromisszum. Erős beállítófény, stabil szín, gyors újratöltés jellemzi, vakufénye és építési minősége is kiváló. A vaku nem olcsó, de tudása és kivitele alapján megéri a befektetést.

Támogatói tartalom, azt nem a vipcast készítette. (x)

Új dizájn, új villanócső

A Godox AD600PRO három és fél kiló, az alapreflektor már gyárilag rajta van a vakun, így adja ki jellegzetes küllemét. Masszív kialakításáról a minőségi műanyag és fém merevítés gondoskodik. Az állványcsonk és ágyazata fémből készült, szorító mechanizmusa kifogástalan. Minden eleme, az ernyőtartó, a szorító, a kezelőfelület is praktikus és szépen kidolgozott.

A mattított védőbúrás, O alakú villanócső kilóg a házból. A vaku egyenletesen szórja a fényt és professzionálisan használható különböző fényformálókkal. Teljesítménye 600W, beállítófényében a LED 38W-os, ami maximális erőn 250W-os halogénnek felel meg. Ez a beállítófény tárgy- vagy étel-, de modellfotózásnál is jól szerepel. A vaku dupla aktív hűtéssel rendelkezik, a hangosabb ventilátor csak sűrű, sorozatos villantásnál kapcsol be.

vaku

Vonzó tulajdonságok

Az egyik legfontosabb jellemzője az AD600PRO-nak, hogy stabil a színhőmérséklete, +/- 75 K eltérést ad a gyártó, Color üzemmódban még tovább csökken az érték. A vaku feltöltési ideje 0,01 és 0,9 sec között mozog. A működésről 2600mAh-ás 28,8V-os Li-Ion akkumulátor gondoskodik, és egy feltöltéssel, maximális teljesítményen 360 villanásra képes.

A vakuba beépített rádiós kioldó vevőegység (X-system) van, nem kell hozzá külön telep. Teljes TTL kompatibilitás és HSS támogatás jellemzi. Bowens bajonettes, egy mozdulattal cserélhetők a fényformálók. Kiváló beltéri, kültéri és műtermi fotózáshoz. A vaku könnyen kezelhető, az akkumulátornak köszönhetően kényelmes és szabad mozgást biztosít. Az alapcsomagban a vakut, villanócsövet, akkumulátort és töltőt, tápkábelt és egy alapreflektort találunk. Természetesen a csúcsvakuhoz kiegészítőket is vásárolhatunk.

Kiegészítők az AD600PRO-hoz

A minőségi vakus felszerelés cipelésére válasszuk a GodoxCB-12-es hordtáskáját. Külön vásárolhatunk a villanófényhez fogantyút, adaptert, akkut, plusz töltőt és villanócsövet.

Míg a régebbi AD600-hoz már beszerezhetünk ikerfejet, addig a PRO változathoz most készül a dual head. Egyes boomfejet már a PRO is kapott, de új termékként jelentkezik a kétvezetékes változat. Egy boomfejben 1200W-os villanócső van, és a két vezetékre egy-egy AD600PRO-t lehet csatlakoztatni, így a rendszer dupla erőre növekszik.

Media1 - Hírek a média világából
Hirdetés