Hasznos tippek a videóinterjúra történő felkészüléshez

A koronavírus jelentősen átalakította az állásinterjúk lebonyolításának a menetét is, vagyis a személyes találkozók helyett most a videós felvételi beszélgetésekre kell szorítkozni. Szerencsére ennek a formátumnak is megvannak azok a sajátosságai, amelyekre kellőképpen felkészülve nagyban növelhető a siker valószínűsége. (x)

A cikkben a videóinterjún történő eredményes szerepléshez igyekszünk tehát segítséget nyújtani, mégpedig a felkészülés legfontosabb aspektusainak ismertetésével.

Legyél képben a technikával!

Fontos, hogy pontosan ismerd a videóinterjú technikai részleteit! Akár Skype, Zoom, Hangouts vagy egyéb szoftver segítségével lesz majd megoldva a beszélgetés, érdemes előzetesen ismerkedni kicsit a felülettel, vagy akár néhány YouTube videót megnézni a használatról.

A megfelelő öltözék most is elengedhetetlen

Állásinterjú kapcsán a kifogástalan megjelenés alapkövetelmény a siker szempontjából. A videós interjúra készülve is add meg a módját, vagyis készülj úgy, mintha személyesen kerülne sor a felvételi beszélgetésre!

Tehát póló, szakadt farmer és lezser öltözék helyett ing, vasalt nadrág, kosztüm vagy elegáns felső mindenképp legyen rajtad! Fontos továbbá, hogy az általad viselt öltözékben érezd komfortosan magad.

állásinterjú

A testbeszéded videón keresztül is sokat elárul rólad

A sikeres meggyőzés alapja, hogy az általad kimondott szavak legyenek összhangban a metakommunikációddal. Válassz tehát helyes testtartást videón keresztül is, húzd ki magad, és mosolyogj sokat!

Az interjúztató mondandójára időnként reflektálj fejbólintással vagy igenlő válasszal, beszélj hangosan és érthetően, egyszerűen legyél jelen a beszélgetésben. Fontos technikai részlet lehet, hogy videós formátumnál a szemkontaktust a kamerába nézéssel tudod tartani!

Teremts ideális feltételeket az interjú zavartalan menetéhez!

A rendhagyó körülmények között lebonyolított videós felvételi beszélgetés során legalább olyan nyugodt és steril környezetre lesz szükség, mintha egy irodai tárgyalóban foglalnátok helyet. Ennek megfelelően keress a lakásban egy nyugodt helyet, ahol az interjú alatt nem fognak zavarni.

Gondoskodj róla, hogy a mögötted lévő háttér kellően esztétikus legyen, és sugározzon egyértelműen igényességet rólad. Némítsd le a telefonod, és iktass ki minden olyan zajforrást, ami bezavarhat a kulcsfontosságú megbeszélés alatt.

Egy kis gyakorlás sosem árt

Az állásinterjúra történő felkészülésnek normál körülmények között is kulcsfontosságú eleme az alapos gyakorlás, a megváltozott helyzetben pedig pláne jól jön a magadra szedett rutin. Az interjút megelőzően szimuláld tehát a helyzetet egy barát vagy családtag segítségével, és csináljatok próba állásinterjú! Nyugodtan kérj visszajelzést is, hogy éles szituációban a lehető legjobbat hozhasd ki magadból!

Hirdetői tartalom, azt nem a vipcast készítette.

Media1 - Hírek a média világából
Hirdetés