Milyen a profi álláskeresés? (x)

Mindenki kerülhet olyan helyzetbe, hogy új munkahelyet kell keresnie, legyen bármi is az oka a váltásnak. Munkáltatói felmondás, saját döntés, költözés vagy akár a vállalkozás megszűnése is állhat a háttérben.

Olvass tovább

Hasznos tippek a videóinterjúra történő felkészüléshez

A koronavírus jelentősen átalakította az állásinterjúk lebonyolításának a menetét is, vagyis a személyes találkozók helyett most a videós felvételi beszélgetésekre kell szorítkozni. Szerencsére ennek a formátumnak is megvannak azok a sajátosságai, amelyekre kellőképpen felkészülve nagyban növelhető a siker valószínűsége. (x)

Olvass tovább

Tippek a legideálisabb állásportál kiválasztásához (x)

Munkáltatóként néha előfordul olyan helyzet, hogy sürgősen kell találni egy jelöltet egy megüresedett pozícióra, mivel a korábbi alkalmazott váratlanul felmondott, vagy egy potenciális új munkavállaló úgy döntött, hogy mégis a másik céghez csatlakozik. Ilyen esetekben előfordulhat, hogy az ingyenes álláshirdetések nem hoznak elég gyors eredményeket.

Olvass tovább

Mi is az a videós álláspályázat, és miért jó? (x)

A Covid-19 világjárvány számos újítást és változást hozott a munkaerőpiacon is, így nem véletlen az sem, hogy egyre elterjedtebb a videót álláspályázat. Számos munkáltató állt át teljesen az online kiválasztásra, és sokan sok mindent meg is tartottak mindebből, miután a pandémia nehezén már túl volt az ország. Ebben a cikkben megnézzük, hogy mi is ez az új jelentkezési forma, és miért jó, hogy van ilyen lehetőség. Lássuk!

Olvass tovább

Marketing, újságírói munka kereséséhez a legjobb választás egy álláskereső portál (x)

Manapság már az álláskereséshez rengeteg támogatás, szolgáltatás, eszköz és segítség érhető el. Ezek közül is kiemelkednek az álláskereső portálok, amelyek számtalan területen nyújtanak megoldást, így például a marketing, média, újságírás és PR állások területén is. Nincs más teendő mint megtalálni az ideális platformot, és kezdődhet is a böngészés.

Olvass tovább