Mi is az a videós álláspályázat, és miért jó? (x)

A Covid-19 világjárvány számos újítást és változást hozott a munkaerőpiacon is, így nem véletlen az sem, hogy egyre elterjedtebb a videót álláspályázat. Számos munkáltató állt át teljesen az online kiválasztásra, és sokan sok mindent meg is tartottak mindebből, miután a pandémia nehezén már túl volt az ország. Ebben a cikkben megnézzük, hogy mi is ez az új jelentkezési forma, és miért jó, hogy van ilyen lehetőség. Lássuk!

Mi is az a videós álláspályázat?

Ez tulajdonképpen egy videós jelentkezési forma álláshirdetésekhez, mely nagyban hozzájárul a gyorsabb és hatékonyabb előszűréshez. A kiválasztási folyamat elején alkalmazható, még azt megelőzően, hogy személyes interjúra hívnánk a jelöltet. Megnézhetjük, hogy hogyan is működik ez a gyakorlatban a https://tatabanyaallas.hu/videos-allaspalyazat-eloszures oldalon.

online állásinterjú

Nem szabad összetévesztenünk ugyanakkor a videós interjúval. A pandémia beköszöntével számos cég végezte online, videóinterjúk segítségével a kiválasztást. A videós álláspályázat azonban még egy ezt megelőző lépés, ugyanis itt nem egy kétirányú valós idejű kommunikáció történik, hanem egy jelentkező által rögzített videófelvételről van szó.

Amivel még összetéveszthetik esetleg, az a videós bemutatkozás. Azonban itt is éles a határ a kettő között, ugyanis ez nem egy bemutatkozás, hanem egy előre megadott kérdésre vagy kérdéssorra adott választ tartalmazza. Előre meg lehet adni, hogy mire várjuk a videós választ.

Mire való a videós álláspályázat?

Ha valóban releváns, jól megfogalmazott kérdéseket tesz fel a munkáltató, akkor nagyon hasznos tud lenni ez az eszköz. Olyan információkhoz juthatunk ennek a segítségével, amire korábban nem volt lehetőség.

Már azelőtt láthatjuk a jelentkezőt, hogy behívtuk volna személyes interjúra. Megnézhetjük, hogy viselkedik, ha kérdezzük, milyen az asszertív kommunikációja. Kiváló lehetőség ez a népszerű állások jelöltjeinek előszűrésére.

Mik a videós álláspályázat előnyei?

Már azzal, hogy videós választ kapunk egy jelentkezőtől a kérdéseinkre, kiderül az, hogy mennyire elhivatott az állással kapcsolatban. Ha minden kérdésre maradéktalanul választ kapunk a videóban, abból tudhatjuk, hogy komolyak a jelentkező szándékai. De kiderül az is, hogy milyen a testbeszéde vagy épp a szókincse, mennyire tud jól fogalmazni, mennyire kommunikatív. Ez sok munkakörben nagyon fontos.

Költséghatékonyság szempontjából is jobb egy ilyen lépést beépíteni a folyamatba, mint minden jelöltet személyes interjú során felmérni. Ez nemcsak költségben mérhető, hanem időben is. Rengeteg időt spórolhatunk meg ugyanis egy ilyen hatékony előszűrő használatával.

Mindemellett egy ilyen modern eszköz alkalmazása jó PR is a cég számára. Ha a jelentkezők ezt látják, akkor jogosan gondolhatják, hogy a cég modern, korszerű eszközöket használ, nem fél az új technológiák alkalmazásától, azaz folyamatosan fejlődik.

Számos előnye közül nem érdemes pusztán egyet kiemelni. Mindent együttvéve látható, hogy vétek lenne kihagyni egy ilyen lehetőséget a TatabányaÁllás.hu oldalán.

(x) hirdetői tartalom

Media1 - Hírek a média világából
Hirdetés