Milyen a profi álláskeresés? (x)

Mindenki kerülhet olyan helyzetbe, hogy új munkahelyet kell keresnie, legyen bármi is az oka a váltásnak. Munkáltatói felmondás, saját döntés, költözés vagy akár a vállalkozás megszűnése is állhat a háttérben.

Mindehhez nyújt kiváló felületet a Vas megyei álláskeresőknek a https://szombathelyallas.hu/allaskereso portál. Az álláskeresők számára ingyenes szolgáltatás mindenképpen amellett szól, hogy érdemes élni a lehetőséggel.

önéletrajz

Hogyan lesz valakiből álláskereső?

A pályakezdők életében egy új mérföldkő az első állás megszerzése, reményekkel telve kezdik meg az ideális munkahely felkutatását. Van, akinek nem felel meg jelenlegi munkahelye és egy jobb, kellemesebb, esetleg kifizetődőbb állás megtalálásában bizakodva váltani szeretne.

Olyanok is akadnak, akik a meglévő munkájukat és fizetésüket szeretnék kiegészíteni egy másik pozíció elvállalásával. Költözés miatt is kényszerülhetünk munkahelyváltásra, ha csak nincs olyan szerencsénk, hogy vállalatunk az új lakhelyünk közelében is jelen van, ilyenkor elég egy áthelyezés. 16 éves kor felett pedig már a tanulók is vállalhatnak diákmunkát.

Regisztráció az álláskeresési portálon

Nagyobb esélye van bárkinek a munkaerőpiacon érvényesülni, ha regisztrál egy álláskeresési portálra, ahol a profil adatok kitöltésével az adatlapot megtekintők számára is kirajzolódik egy kép az álláskeresőről.

A megfelelően megírt önéletrajz a regisztrálás után az álláskeresés következő fázisa. Erre mindenképp szükséges kellő időt és energiát fordítani, ugyanis a munkáltatók első körben ez alapján választanak maguknak a jelöltek közül. Ennek segítségével könnyedén és gyorsan adhat be pályázatot bárki az oldalon hirdető munkaadóknak. Ha már van ilyen a tarsolyában, azzal sem kell bajlódni, de érdemes átnézni a feltöltés előtt, hogy minden aktualizálva van-e benne. Kísérőlevél és motivációs levél is tovább növeli az elszánt álláskeresés esélyeit.

Az álláskeresési portálon regisztráció nélkül is lehetőség van a böngészésre, de a pályázatra való jelentkezéshez már mindenképpen szükséges. Videós profillal még egyedibbé és profibbá tehető a személyes adatlap.

Hogyan keressünk lehetséges munkáltatókat?

Kategória szerint is szűrhetünk az állásokra, attól függően, melyek azok a területek, ahol képességeinknek és végzettségeinknek, valamint tapasztalatainknak megfelelően el tudjuk képzelni karrierünk folytatását.

Ha tudunk olyan kulcsszavakat, amikkel kapcsolatban motivációt érzünk az adott munkakörökhöz, kereshetünk egy-egy kifejezésre is a hirdetésekben.

Abban az esetben pedig, ha van kiszemelt cég, ahol szívesen elhelyezkednénk, konkrét munkáltatóra szűrve is tudjuk böngészni az aktuális nyitott pozíciókat. Ha tetszik valami, csak tegyük be a kedvencek közé, hogy véletlenül se felejtsük el. Ha pedig az elsők között szeretnénk értesülni a frissen meghirdetett állásokról, iratkozzunk fel az állásértesítőre!

Ha az elsők között küldjük el pályázatunkat, látni fogják, hogy naprakészek vagyunk és komolyan gondoljuk az álláskeresést.

(x) hirdetői tartalom

Media1 - Hírek a média világából
Hirdetés