Tippek a legideálisabb állásportál kiválasztásához (x)

Munkáltatóként néha előfordul olyan helyzet, hogy sürgősen kell találni egy jelöltet egy megüresedett pozícióra, mivel a korábbi alkalmazott váratlanul felmondott, vagy egy potenciális új munkavállaló úgy döntött, hogy mégis a másik céghez csatlakozik. Ilyen esetekben előfordulhat, hogy az ingyenes álláshirdetések nem hoznak elég gyors eredményeket.

Abban az esetben viszont, hogy ha fizetünk az álláshirdetés népszerűsítéséért, kiterjeszthetjük az elérési körünket, és így gyorsan új és képzett jelölteket vonzhatunk be a meghirdetett állásra. Az ilyen állásportálok kiválasztása azonban rendkívül nehéz feladat, különösen akkor, ha először használjuk őket.

Az általános portálok mellett a tematikus oldalakat is vegyük figyelembe!

Hogy milyen előnyökkel járhat a fizetett hirdetés, arról bővebben tájékozódhatunk a https://zalaegerszegallas.hu/miert-hirdessen-a-zalaegerszegallason aloldalon, de most itt is igyekszünk néhány előnyt felvázolni.

álláskereső oldal

Egyik fő előnye ezeknek a portáloknak, hogy egy adott iparágra vagy régióra összpontosítanak, mint amilyen például a Zalaegerszegállás.hu is. Ez az oldal az AllasOrias.hu részeként üzemel, és a tulajdonosai jelenleg 200 db regionálisan célzott magyarországi állásközvetítő oldalt üzemeltetnek. Ezek közül számos portál első a keresési, illetve találati listában, így az álláskeresők könnyen megtalálják a helyi munkalehetőségeket a weboldalaikon.

Ráadásul elérhető náluk a videós előszűrés funkció is, és lehetőség van megyei vagy országos hirdetést is feladni a nagyobb elérhetőség érdekében.

Tegyünk fel magunknak kérdéseket!

Ahhoz, hogy megtaláljuk a tökéletes állásportált, érdemes feltenni magunknak azt a kérdést, hogy kit próbálunk felvenni. Itt fontos átgondolni azt, hogy egyszerre sokféle munkakörre keresünk-e embert, vagy csak egy nyitott pozíciónk van. Továbbá azt sem árt meghatározni, hogy az az adott pozíció alacsonyabb vagy magasabb képzettséget igényel.

De ezek mellett érdemes még azt a kérdést is megválaszolni, hogy az ideális jelöltnek a cégünk székhelye vagy telephelye környékén kell-e élnie, vagy tudunk szállást biztosítani a messzebbről érkezőknek.

Ezenkívül fontos tényező lehet még az is, hogy kell-e korábbi tapasztalat, vagy a munkakör betanítás útján könnyen elsajátítható. Bármi is legyen a válasz ezekre a kérdésekre, ez segít majd a lehető legpontosabban körülírni azt a jelöltet, akit keresünk, és útmutatást ad a különböző állásportálok közötti választáshoz.

Végül érdemes utánajárni az egyéb funkcióknak is

A legtöbb portál alapértelmezett szolgáltatása az álláshirdetések posztolása, de manapság már számos olyan weboldal létezik, amely egyéb hatékony funkciókat is kínál az ideális jelöltek gyors felkutatásához. Mint, ahogy azt a Zalaegerszegállás.hu is teszi például a videós előszűrés, illetve a megyei és az országos hirdetési lehetőség biztosításával.

Lehet, hogy nekünk csak a weboldalukon lévő álláshirdetés posztolására van szükségünk, de mindig tanácsos utánajárni annak is, hogy ezek az oldalak mi mást kínálnak még. Ezt addig nem tudhatjuk meg, amíg nem olvasunk utána és nem kérdezünk!

(x) hirdetői tartalom

Media1 - Hírek a média világából
Hirdetés