Egy különleges kézműves sör: a Monyo sör

Nincs konkrét definíció arra, hogy mit értünk kézműves sör alatt, de leginkább talán úgy lehetne megfogalmazni, hogy kézműves sörnek az számít, ami kisüzemi körülmények között, minőségi alapanyagokból készül, a főzőmester pedig többnyire nevét és arcát adja hozzá.

A kézműves sörök összekapcsolták a hagyományos sörhöz köthető könnyed szórakozást a házi jellegű termékek különlegességéből és egyedi ízvilágából, tradicionális kisüzemi készítéséből eredő értékekkel.

A kézműves sörfőzők ezzel szemben létrehoztak egy olyan minőségi terméket, ami azon vevők számára is választható opció tud lenni, akik kevesebbet szeretnének áldozni a termékre, viszont szeretnének minőségi ital fogyasztani. (x)

A kézműves sörök forradalma

Több ezer év távlatából három forradalmi időszakát jegyezhetjük fel a sörfőzés történetének. Az első 1516-ban volt, amikor törvényileg szabályozták, mi kerülhet a sörbe. A második a 19. század második felében volt, amikor létrejött a nagyüzemi sörfőzés. A harmadik pedig a napjainkban zajló forradalom, a kézműves sörök forradalma.

A trend itthon ugyanaz, mint nyugaton évtizedek óta. Néhány éve nagy változások kezdődtek a hazai sörfogyasztásban és a sörkultúrában. Ma már különleges helyeken ínyencek és szakértők kóstolgatják az egyre drágább söröket.

Ha 20-30 éves késéssel is, de a magyarok is kezdik megismerni a kézműves sörfőzdéket, a „gerillafőzést”, és keresik az ízesített vagy különleges italokat. Hasonló folyamatok játszódtak le Amerikában, csak évtizedekkel korábban.

Amennyiben felkeltették az érdeklődésedet a kézműves sörök, akkor mindenképpen érdemes szétnézned a Prémium Italnagykereskedés Online sörkínálatában.

Monyo sör

A Monyo American Beauty és a Monyo Anubis

Napjainkban már számos kézműves sörrel lehet találkozni, ilyen például a Monyo. Sokan ódzkodnak kipróbálni egy-egy újabb sörmárkát és szeretnek a hagyományos, bevált ízeknél maradni. A Monyo sör többféle kiszerelésben is kapható, a legkisebb kiszerelés 0,33 liter, ami éppen csak kicsivel több, mint egy korty, így a kevésbé bátrak is bele tudnak kóstolni. A legnagyobb kiszerelés pedig 1,5 literes, ami ideális azoknak, akik tudják, mire számíthatnak az italtól.

Alkoholtartalom tekintetében is széles a kínálat, a legkönnyebb 5%-os alkoholtartalommal rendelkezik, a legerősebb alkoholtartalma pedig 13%.

A Monyo American Beauty jellegzetes komlós ízzel rendelkezik, ráadásul roppant könnyű, gyakorlatilag a pale ale amerikai sörtípus megfelelőjének is lehetne nevezni. A Monyo Anubis kicsit még a kézműves sörök közül is kilóg, mivel olyan különleges hozzávalók segítségével készül, mint a vaddohány, a sáfrány, a méz, a mazsola és a szőlő.

Hirdetői tartalom, azt nem a vipcast készítette. (x)

Media1 - Hírek a média világából
Hirdetés