Egy különleges kézműves sör: a Monyo sör

Nincs konkrét definíció arra, hogy mit értünk kézműves sör alatt, de leginkább talán úgy lehetne megfogalmazni, hogy kézműves sörnek az számít, ami kisüzemi körülmények között, minőségi alapanyagokból készül, a főzőmester pedig többnyire nevét és arcát adja hozzá.

A kézműves sörök összekapcsolták a hagyományos sörhöz köthető könnyed szórakozást a házi jellegű termékek különlegességéből és egyedi ízvilágából, tradicionális kisüzemi készítéséből eredő értékekkel.

A kézműves sörfőzők ezzel szemben létrehoztak egy olyan minőségi terméket, ami azon vevők számára is választható opció tud lenni, akik kevesebbet szeretnének áldozni a termékre, viszont szeretnének minőségi ital fogyasztani. (x)

Olvass tovább

Gondolkodtunk már ezen – mióta fogyaszt az emberiség alkoholt? (x)

Melyik volt az első, emberek által fogyasztott szeszesital-típus? Mikor ittak az emberek először sört, bort, illetve töményebb alkoholtartalmú italokat? Mikorra datálható az alkohol fogyasztásának az elterjedése?

Érdekes kérdések ezek, nem igaz? Úgyhogy külön bejegyzés keretei között szerettünk volna foglalkozni velük, egyfajta érdekességképpen, és persze kedvet csinálva akár egy-egy finom ital kóstolásához és újbóli megízleléséhez.

Olvass tovább