Árnyékolással az időjárás viszontagságai ellen

Többnyire a téli hónapok kivételével az ember szívesen tölti az ideje egy részét a kertben vagy a teraszon, viszont ezt az időt az időjárás szeszélyessége igencsak meg tudja keseríteni. Éppen ezért egyre többen élnek az árnyékolás adta lehetőségekkel, de mindenki másra esküszik: van, aki a napernyőket preferálja, van, aki a fix tetőszerkezet híve, és a modern, dinamikus árnyékolás szintén egyre elterjedtebb. De mi a különbség ezek között? (x)

Napernyőkkel a káros napsugarak ellen

Napernyőből rengeteg van a piacon, az egészen silány minőségűtől a prémium kategóriás napernyőkig sok típus található. Persze vannak helyzetek, amikor a hagyományos, kevésbé minőségi napernyő is áldás, de összességében elmondható, hogy egy valóban minőségi és modern darabnak nincs párja.

Egy korszerű napernyő ugyanis meglehetősen stabil, egyszerűen felállítható és a dizájnja sem hagy maga után kivetnivalót. Méretileg a kisebbektől az egész nagyig terjednek, így bárki megtalálhatja a számára ideális darabot.

Fix szerkezetek

Valamiért a köztudatban maradt az az eszme, hogy csak akkor stabil egy szerkezet, ha több csavarral van rögzítve a lehető legtöbb ponton, és nincsenek mozgatható alkatrészek, hiszen az csak hibaforrás. Ez lehet az oka a fix szerkezetek töretlen népszerűségének, melyek egyetlen előnye abban merül ki, hogy valóban nagyon stabilak.

Azonban hátrányuk már annál több van, kezdve a magas építési költségekkel a bontási munkálatokon át egészen a mozdíthatatlan tetőszerkezetig. A fix tetőszerkezet azért jelenthet hátrányt, mert megépítésével garantáltan nem fog többet a teraszra sütni a nap, vagyis le kell mondani a teraszon a napfürdőzésről. Valamint világítást is ajánlott eszközölni alá, hiszen a késő délutáni naplementében már egészen biztosan nem lesz ott annyi fény, amennyi a megfelelő látási viszonyokhoz szükséges.

Renson Algarve

A pergolák és a dinamikus árnyékolás

A fix szerkezetekkel szemben a pergolák dinamikus árnyékolása magában foglalja a fix szerkezetek előnyét, de annak minden hátránya nélkül. Vagyis a gyakorlatban ez azt jelenti, hogy a pergola szerkezete stabil, viszont az árnyékolás milyensége csak a felhasználótól függ, akár egyetlen gombnyomással a pillanatnyi igényeknek megfelelően alakítható. Ez köszönhető a 180 fokban elfordítható lamelláknak, melyekkel teljes és részleges árnyékolás egyaránt kivitelezhető.

A pergoláknál függőleges árnyékolás szintén megoldható, ami véd a széltől, a bogaraktól és a szomszédok kíváncsi tekintetétől is. Továbbá az oldalakkal felszerelt pergola nem csak kellemes időben használható, hanem egy teraszfűtő berendezéssel akár a téli hidegebb napokon szintén idilli kikapcsolódás színterévé varázsolhatja a teraszt.

Amennyiben neked is árnyékolóra lenne szükséged, legyen szó egy jó minőségű napernyőről vagy pergoláról, nézz szét a SpaTrend kínálatában!

(x) Hirdetői tartalom, azt nem a vipcast készítette

Media1 - Hírek a média világából
Hirdetés