Pihentető éjszakákra vágysz? (x)

Úgy érzed, bármennyit is alszol, soha nem vagy eléggé kipihent? Reggel ébredés után elgémberedett végtagokkal próbálsz eljutni a konyháig, hogy legalább a kávéd felrázzon? A hálószobád kezd egy raktárra hasonlítani? Nem férsz el a ruháktól és az ágyneműktől? Ha benézel a hálószobádba, érzed, hogy valami nem kerek?

Ha ezen kérdések valamelyikére is igennel feleltél, akkor a következő cikk bizony neked szól.


A Prémium bútoráruház szakértői összeszedték az ágyválasztás legfőbb pontjait, hogy minden reggeled boldogan és nyugodtan kezdődhessen.

Mire figyeljek?

Persze alapvetően rettenetesen fontos az ágyrács és a matrac is, most mégis az ágykeretet helyezzük előtérbe, mert általában méltatlanul kevés figyelmet kap.

Számtalan tanulmány és cikk született már arról, hogy a kemény vagy a félkemény, a memóriahabos matracok mennyire egészségesek, és ezáltal mennyire képesek pihentető alvást nyújtani, de az ágykereteket már annál kevesebben veszik figyelembe.

Az ágykeret kiválasztásánál a három fontos szempont az anyag, a méret és a szín!

ágykeret

Ha kényelmes alvásra vágysz, érdemes kerülni a műszálas megoldásokat, és előnyben részesíteni a pamut vagy egyéb természetes anyagokat. Nem is gondolná az ember, mennyire meghatározó tud lenni, milyen anyaghoz érünk hozzá nap mint nap több órán keresztül.

A második fontos szempont a méret, és itt nem csak az ágy méretére gondolunk. Sokan csak azt veszik figyelembe, hogy mekkora fekvőterületre van szükségük, és az befér-e a hálószobába. Ezzel szemben, ha éppen kis méretű lakásban vagy házban élünk, extra tárolóhelyet is biztosíthat egy jól megválasztott ágykeret, amelynek alja ágynemű vagy bármi más tartójaként is funkcionálhat. Rejtsd el a szemed elől a nem használt dolgokat, mert a zsúfoltság is a minőségi alvás rovására mehet.

A harmadik meghatározó tulajdonság az ágykeret színe. Nem gondoltad volna, ugye? Külön vállalkozások épülnek fel arra, hogy színtanácsadással foglalkozzanak, mert tudományosan alátámasztott tények igazolják, nem mindegy, milyen színnel vesszük körbe magunkat. Bizonyos színek negatívan hatnak a pihentető alvásra, inkább felélénkítenek, esetleg ingerültté tesznek, míg más színek megnyugtatnak, és elcsendesítenek.

Ez azért eléggé leszűkíti a keretet, ugye?

Stílusosan szólva nem kell aggódnod, mert sok minden belefér ezekbe a keretekbe. Különösen akkor, ha a Prémium bútoráruház ágykereteiből választod ki a számodra tökéletes darabot.

A közép- és felsőkategóriás megoldások minden otthonba, minden stílushoz nagyszerűen illeszkednek, legyen az akár modern, skandináv, minimalista vagy loft stílusú hálószoba.

Akkor csak választanom kell, és ennyi?

Nagyjából igen, ennyi a teendőd. A fenti kritériumokat és a saját stílusodat szem előtt tartva azt javasoljuk, hogy előbb online pásztázd végig a kínálatot, és ha kell, kérd ki a szakértők tanácsát, véleményét.

Nagy döntés ez, hiszen hosszú évek alvásidejét fogja az meghatározni, hogy most hogyan döntesz. Mindenki megérdemli, hogy pihentető alvása legyen nap mint nap, hiszen anélkül nem lehet teljes életet élni. Ne elégedj meg félmegoldással, a nyugodt éjszakák neked is járnak!

(x) Hirdetői tartalom

Media1 - Hírek a média világából
Hirdetés