Pihentető éjszakákra vágysz? (x)

Úgy érzed, bármennyit is alszol, soha nem vagy eléggé kipihent? Reggel ébredés után elgémberedett végtagokkal próbálsz eljutni a konyháig, hogy legalább a kávéd felrázzon? A hálószobád kezd egy raktárra hasonlítani? Nem férsz el a ruháktól és az ágyneműktől? Ha benézel a hálószobádba, érzed, hogy valami nem kerek?

Ha ezen kérdések valamelyikére is igennel feleltél, akkor a következő cikk bizony neked szól.

Olvass tovább

Erre figyeljen, ha magasnyomású kompresszort választ (x)

Levegővel számos különféle gépet, szerszámot meg lehet hajtani, a magasnyomású kompresszorok ezért rendkívül hasznosak tudnak lenni. Szerkezeti felépítésükből adódik, hogy ezek a gépek szinte sosem romlanak el, legalábbis nem jellemző.

A magasnyomású levegő egy csatlakozó segítségével jut el magába a szerszámba, a géptestben meghajtásra kerülő rotornak köszönhetően forgómozgássá alakul át a levegő energiája. Magában a szerszámban nincs mozgó alkatrész, így az olajos eszközöket csak olajozni kell ahhoz, hogy hosszú távon működőképesek legyenek. Az eszköz élettartamának megóvása érdekében ezt a lépést nem érdemes halogatni.

Mire jó a magasnyomású kompresszor?

A magasnyomású kompresszor segítségével hajtják meg többek között a légkulcsot. Ezt csavarok behajtásához és kicsavarozásához szokás használni, főként, ha nagy erő kifejtésével kell valamit meghúzni vagy kicsavarni. Ezzel a módszerrel jóval gyorsabban lehet dolgozni, mint kézi szerszámokkal.

Használják gumiszerelő műhelyekben és autószervizekben egyaránt. Fával kapcsolatos munkák után is jól jöhet egy légkompresszor. Ilyenkor nagy mennyiségű forgács keletkezhet, amelynek eltakarításában jó szolgálatot tehet a lefúvatópisztoly. Szintén a barkácsoláshoz köthetően remek célszerszám a szögbelővő, amelyhez ugyancsak csatlakoztatható légkompresszor.

Szintén magasnyomású kompresszorhoz csatlakoztathatók a festékszórók, amelyek precíz munkavégzést tesznek lehetővé. A festékszóró pisztolyok közül a felsőtartályos festékszórók szinte mindenhez jók. Az alsó tartályos kivitel speciális esetekben jön szóba, míg ipari alkalmazás esetében a külön tartályos megoldás lehet az optimális.

Magasnyomású kompresszorok paraméterei

A Karapinnál kapható MAX magasnyomású kompresszorok erős, ám ennek ellenére csendes, szénkefe nélküli DC motorral rendelkeznek. A motor fordulatszámának állítását a kiegészítő hajtásvezérlés a feszültségtől függően végzi. Ez rendkívül hasznos, ha valamilyen okból a feszültség ingadozik, hiszen így alacsonyabb feszültség esetén is megfelelő teljesítmény keletkezik.

A gépek súlya 16-24 kg közötti, tehát egyáltalán nem túlzottan nehezek. Üzemi nyomásuk 6-34 bar, a levegőszállítás egységesen 96 liter percenként.

A motor teljesítménye 2,0 HP, mely 68-78 decibeles hangerővel üzemel, így mondhatni ezen eszközök zajmentesek. Működtetésükhöz 230 V feszültség szükséges alapvetően, de mint arról korábban már szó esett, jól bírják a feszültségingadozást.

(x)

Milyen eljegyzési gyűrűt válasszunk? (x)

Egy hatalmas szerelem pecsétjeként mi is lehetne tökéletesebb jelkép, mint az eljegyzési gyűrű? A hölgyek már kislánykoruk óta várják azt a pillanatot, amikor majd megkérik a kezüket, és az urak nagy része is hosszas ideig készülődik a jeles alkalomra. Nos, tekintsük hát át, mik azok a kritériumok, amelyeknek meg kell felelnie a választott ékszernek, hogy majd örömmel és büszkén viseljék azt.

Olvass tovább