Erre figyeljen, ha magasnyomású kompresszort választ (x)

Levegővel számos különféle gépet, szerszámot meg lehet hajtani, a magasnyomású kompresszorok ezért rendkívül hasznosak tudnak lenni. Szerkezeti felépítésükből adódik, hogy ezek a gépek szinte sosem romlanak el, legalábbis nem jellemző.

A magasnyomású levegő egy csatlakozó segítségével jut el magába a szerszámba, a géptestben meghajtásra kerülő rotornak köszönhetően forgómozgássá alakul át a levegő energiája. Magában a szerszámban nincs mozgó alkatrész, így az olajos eszközöket csak olajozni kell ahhoz, hogy hosszú távon működőképesek legyenek. Az eszköz élettartamának megóvása érdekében ezt a lépést nem érdemes halogatni.

Mire jó a magasnyomású kompresszor?

A magasnyomású kompresszor segítségével hajtják meg többek között a légkulcsot. Ezt csavarok behajtásához és kicsavarozásához szokás használni, főként, ha nagy erő kifejtésével kell valamit meghúzni vagy kicsavarni. Ezzel a módszerrel jóval gyorsabban lehet dolgozni, mint kézi szerszámokkal.

Használják gumiszerelő műhelyekben és autószervizekben egyaránt. Fával kapcsolatos munkák után is jól jöhet egy légkompresszor. Ilyenkor nagy mennyiségű forgács keletkezhet, amelynek eltakarításában jó szolgálatot tehet a lefúvatópisztoly. Szintén a barkácsoláshoz köthetően remek célszerszám a szögbelővő, amelyhez ugyancsak csatlakoztatható légkompresszor.

Szintén magasnyomású kompresszorhoz csatlakoztathatók a festékszórók, amelyek precíz munkavégzést tesznek lehetővé. A festékszóró pisztolyok közül a felsőtartályos festékszórók szinte mindenhez jók. Az alsó tartályos kivitel speciális esetekben jön szóba, míg ipari alkalmazás esetében a külön tartályos megoldás lehet az optimális.

Magasnyomású kompresszorok paraméterei

A Karapinnál kapható MAX magasnyomású kompresszorok erős, ám ennek ellenére csendes, szénkefe nélküli DC motorral rendelkeznek. A motor fordulatszámának állítását a kiegészítő hajtásvezérlés a feszültségtől függően végzi. Ez rendkívül hasznos, ha valamilyen okból a feszültség ingadozik, hiszen így alacsonyabb feszültség esetén is megfelelő teljesítmény keletkezik.

A gépek súlya 16-24 kg közötti, tehát egyáltalán nem túlzottan nehezek. Üzemi nyomásuk 6-34 bar, a levegőszállítás egységesen 96 liter percenként.

A motor teljesítménye 2,0 HP, mely 68-78 decibeles hangerővel üzemel, így mondhatni ezen eszközök zajmentesek. Működtetésükhöz 230 V feszültség szükséges alapvetően, de mint arról korábban már szó esett, jól bírják a feszültségingadozást.

(x)

Media1 - Hírek a média világából
Hirdetés