Gondoskodjon gyermeke testi egészségéről, válasszon bölcsen iskolatáskát! (x)

Az augusztus nem csak a nyár, a jó idő és a vakáció végét jelenti, hanem az iskolakezdést is előrevetíti, hiszen ekkor már javában feltöltik az áruházak polcait a legújabb és legdivatosabb iskolatáskákkal.

Az iskolaszerek, iskolai füzetek, tolltartók és írószerek mellett az ideális iskolatáskák beszerzése is lényeges, hiszen mindig ez az első, amelyet a gyerekek imádnak kiválasztani.

Azonban nem csak a külcsínre szükséges fókuszálnia, hanem a táska ergonómiai és kialakításbeli jellemzőire is, mivel hatalmas súlyt cipel minden egyes nap a hátán a gyermek. Így abban az esetben, ha ez a súly nem megfelelően oszlik el, könnyen alakulnak ki különböző deformitások.

Olvass tovább

Erre figyeljen, ha magasnyomású kompresszort választ (x)

Levegővel számos különféle gépet, szerszámot meg lehet hajtani, a magasnyomású kompresszorok ezért rendkívül hasznosak tudnak lenni. Szerkezeti felépítésükből adódik, hogy ezek a gépek szinte sosem romlanak el, legalábbis nem jellemző.

A magasnyomású levegő egy csatlakozó segítségével jut el magába a szerszámba, a géptestben meghajtásra kerülő rotornak köszönhetően forgómozgássá alakul át a levegő energiája. Magában a szerszámban nincs mozgó alkatrész, így az olajos eszközöket csak olajozni kell ahhoz, hogy hosszú távon működőképesek legyenek. Az eszköz élettartamának megóvása érdekében ezt a lépést nem érdemes halogatni.

Mire jó a magasnyomású kompresszor?

A magasnyomású kompresszor segítségével hajtják meg többek között a légkulcsot. Ezt csavarok behajtásához és kicsavarozásához szokás használni, főként, ha nagy erő kifejtésével kell valamit meghúzni vagy kicsavarni. Ezzel a módszerrel jóval gyorsabban lehet dolgozni, mint kézi szerszámokkal.

Használják gumiszerelő műhelyekben és autószervizekben egyaránt. Fával kapcsolatos munkák után is jól jöhet egy légkompresszor. Ilyenkor nagy mennyiségű forgács keletkezhet, amelynek eltakarításában jó szolgálatot tehet a lefúvatópisztoly. Szintén a barkácsoláshoz köthetően remek célszerszám a szögbelővő, amelyhez ugyancsak csatlakoztatható légkompresszor.

Szintén magasnyomású kompresszorhoz csatlakoztathatók a festékszórók, amelyek precíz munkavégzést tesznek lehetővé. A festékszóró pisztolyok közül a felsőtartályos festékszórók szinte mindenhez jók. Az alsó tartályos kivitel speciális esetekben jön szóba, míg ipari alkalmazás esetében a külön tartályos megoldás lehet az optimális.

Magasnyomású kompresszorok paraméterei

A Karapinnál kapható MAX magasnyomású kompresszorok erős, ám ennek ellenére csendes, szénkefe nélküli DC motorral rendelkeznek. A motor fordulatszámának állítását a kiegészítő hajtásvezérlés a feszültségtől függően végzi. Ez rendkívül hasznos, ha valamilyen okból a feszültség ingadozik, hiszen így alacsonyabb feszültség esetén is megfelelő teljesítmény keletkezik.

A gépek súlya 16-24 kg közötti, tehát egyáltalán nem túlzottan nehezek. Üzemi nyomásuk 6-34 bar, a levegőszállítás egységesen 96 liter percenként.

A motor teljesítménye 2,0 HP, mely 68-78 decibeles hangerővel üzemel, így mondhatni ezen eszközök zajmentesek. Működtetésükhöz 230 V feszültség szükséges alapvetően, de mint arról korábban már szó esett, jól bírják a feszültségingadozást.

(x)

Hogyan válasszunk fűkaszát? (x)

Egy kezdő kertésznek első ránézésre minden fűkasza ugyanolyannak tűnhet. Ha viszont kicsit beleássa magát az ember a különböző műszaki megoldások és technikai információk értelmezésébe, hamar kiderül, hogy egyáltalán nem mindegy, melyik típus mellett döntünk.

Milyen szempontokat érdemes megfontolni fűkasza vásárlásnál?

Ezeket az eszközöket jellemzően hosszú távra vesszük. Nem mindegy, hogy milyen társunk lesz a kerti munkák során. Nézzük, milyen aspektusokat érdemes átgondolni, mielőtt meghozzuk a döntésünket!

Minden esetben a terület adottságaiból kell kiindulnunk. Fontos szempont, hogy mekkora területen szeretnénk használni a fűkaszánkat. Az áramellátást is meg kell fontolnunk. Ha a kert távoli sarkában lesz szükség a zöldfelület kezelésére, és messze esik a ház oldalában kialakított konnektortól, az beszűkíti a lehetőségeinket. Ilyenkor csak benzines vagy akkumulátoros darabok jöhetnek szóba. Egy kisebb méretű kertben viszont sokkal több választási lehetőségünk marad.

A területen elhelyezkedő tereptárgyakat is figyelembe kell vennünk. Ha sok bokor, kerítéselem, kis épület található a füves felületen, inkább az egyenes tengelyű típusok lesznek jók nekünk. Ha csak a ház áll a telken, valamint a virágágyások mellett kell a szegélyeket levágnunk, a hajlított tengelyes fűkaszák lesznek inkább megfelelőek.

Meg kell vizsgálni a zöldterület gyepének alkotóit is. Ha sűrű a növényzet, és vastagabb szárú növények is élnek ott, nagyobb teljesítményű, vastagabb damillal szerelt fűkaszát érdemes beszereznünk. A vékonyabb damil ugyanis nem lesz ide elegendő.

Milyen legyen a meghajtás?

A meghajtás kiválasztása is alapvető fontosságú. Választhatunk benzines, elektromos és azon belül akkumulátoros példányok közül. Az elektromos kaszák a legolcsóbbak. Könnyűek is, így kevésbé fárasztó velük a munka. Cserébe viszont az elektromos kábel okozhat némi fejtörést számunkra. Ügyelni kell, hogy ne akadjon el semmiben! Az akkumulátoros változatok már sokkal nagyobb szabadságot biztosítanak nekünk, viszont drágábbak, nehezebbek, és körülbelül fél óránként töltenünk kell őket. A legprofibb megoldást a robbanómotorral szerelt változatok jelentik. A profizmusért cserébe azonban zajjal, szmoggal és magasabb árral kell fizetnünk.

Extra funkciók

Vásárlás előtt érdemes megvizsgálni, hogy milyen plusz funkciókat kínálnak az egyes márkák. A HQBOLT.HU Husqvarna fűkaszái például rezgéscsillapítással és könnyű indíthatósággal kecsegtetnek. Egyes modellek a könnyebb üzemanyag utántöltésben vagy a különböző védőburkolatokkal nyújtanak többet a vásárlók számára.

Érdemes kipróbálni!

Ha lehetőségünk nyílik rá, érdemes vásárlás előtt kézbe venni a kiszemelt modellt. A gép súlyelosztását mindenképp ellenőrizzük. A fogantyúk kényelmessége is nagyon fontos. Ha beindítjuk, a hangerejét is tesztelhetjük. Ezek megvizsgálása után könnyedén megtalálhatjuk a legmegfelelőbbet.

(x) Hirdetői tartalom