Hogyan válasszunk fűkaszát? (x)

Egy kezdő kertésznek első ránézésre minden fűkasza ugyanolyannak tűnhet. Ha viszont kicsit beleássa magát az ember a különböző műszaki megoldások és technikai információk értelmezésébe, hamar kiderül, hogy egyáltalán nem mindegy, melyik típus mellett döntünk.

Milyen szempontokat érdemes megfontolni fűkasza vásárlásnál?

Ezeket az eszközöket jellemzően hosszú távra vesszük. Nem mindegy, hogy milyen társunk lesz a kerti munkák során. Nézzük, milyen aspektusokat érdemes átgondolni, mielőtt meghozzuk a döntésünket!

Minden esetben a terület adottságaiból kell kiindulnunk. Fontos szempont, hogy mekkora területen szeretnénk használni a fűkaszánkat. Az áramellátást is meg kell fontolnunk. Ha a kert távoli sarkában lesz szükség a zöldfelület kezelésére, és messze esik a ház oldalában kialakított konnektortól, az beszűkíti a lehetőségeinket. Ilyenkor csak benzines vagy akkumulátoros darabok jöhetnek szóba. Egy kisebb méretű kertben viszont sokkal több választási lehetőségünk marad.

A területen elhelyezkedő tereptárgyakat is figyelembe kell vennünk. Ha sok bokor, kerítéselem, kis épület található a füves felületen, inkább az egyenes tengelyű típusok lesznek jók nekünk. Ha csak a ház áll a telken, valamint a virágágyások mellett kell a szegélyeket levágnunk, a hajlított tengelyes fűkaszák lesznek inkább megfelelőek.

Meg kell vizsgálni a zöldterület gyepének alkotóit is. Ha sűrű a növényzet, és vastagabb szárú növények is élnek ott, nagyobb teljesítményű, vastagabb damillal szerelt fűkaszát érdemes beszereznünk. A vékonyabb damil ugyanis nem lesz ide elegendő.

Milyen legyen a meghajtás?

A meghajtás kiválasztása is alapvető fontosságú. Választhatunk benzines, elektromos és azon belül akkumulátoros példányok közül. Az elektromos kaszák a legolcsóbbak. Könnyűek is, így kevésbé fárasztó velük a munka. Cserébe viszont az elektromos kábel okozhat némi fejtörést számunkra. Ügyelni kell, hogy ne akadjon el semmiben! Az akkumulátoros változatok már sokkal nagyobb szabadságot biztosítanak nekünk, viszont drágábbak, nehezebbek, és körülbelül fél óránként töltenünk kell őket. A legprofibb megoldást a robbanómotorral szerelt változatok jelentik. A profizmusért cserébe azonban zajjal, szmoggal és magasabb árral kell fizetnünk.

Extra funkciók

Vásárlás előtt érdemes megvizsgálni, hogy milyen plusz funkciókat kínálnak az egyes márkák. A HQBOLT.HU Husqvarna fűkaszái például rezgéscsillapítással és könnyű indíthatósággal kecsegtetnek. Egyes modellek a könnyebb üzemanyag utántöltésben vagy a különböző védőburkolatokkal nyújtanak többet a vásárlók számára.

Érdemes kipróbálni!

Ha lehetőségünk nyílik rá, érdemes vásárlás előtt kézbe venni a kiszemelt modellt. A gép súlyelosztását mindenképp ellenőrizzük. A fogantyúk kényelmessége is nagyon fontos. Ha beindítjuk, a hangerejét is tesztelhetjük. Ezek megvizsgálása után könnyedén megtalálhatjuk a legmegfelelőbbet.

(x) Hirdetői tartalom

Media1 - Hírek a média világából
Hirdetés