Biztosítható-e szellőztetéssel egészséges otthoni levegő? (x)

A friss levegő biztosítása zárt terekben elsősorban egészségünk szempontjából lényeges, azonban a komfort és a teljesítőképesség növeléséhez is hozzájárul. Azonban nem ablaknyitogatással érhető el az optimális eredmény, felejtse el, ez a módszer már a múlté.

A hagyományos szellőztetésnek is megvannak a maga szabályai, azonban még ezeket betartva is komoly energiaveszteséggel kell számolni. Ráadásul ezzel a módszerrel a szennyezett utcai levegőt juttatjuk be a beltérbe. A megoldást egy korszerű, teljesen automatikus szellőztető rendszer jelenti.

Stiebel

Szellőztetés zárt ablakok mellett?

Friss és tiszta levegő hőveszteség nélkül? Igen, létezik már megoldás erre otthonainkban is. A korszerű szellőztető berendezések amellett, hogy energiahatékonyak, további előnyökkel járnak:

  • Csökkentik a penészképződést: Nemcsak a zárt térben tartózkodók termelnek jelentős párát, hanem egyes háztartási tevékenységek is, mint a főzés, mosás, szárítás, valamint az energiahatékonyság érdekében végzett fokozott légzárás is. A magas páratartalom hozzájárul a penészképződéshez, amely gyakran az asztma és az allergia okozója. A szellőztető berendezések folyamatos légcserét biztosítva csökkentik a penészképződés lehetőségét.
  • Csökkentik a pollenkoncentrációt: A szellőztető berendezések speciális szűrői akár 95 százalékkal csökkenthetik a pollenkoncentrációt, ezáltal az allergiás megbetegedéseket.
  • Távol tartják a vírusokat: Rendszeres szellőztetéssel gátolhatjuk a vírusok szaporodását. A szellőztető berendezések azonban még ennél is többet tesznek: elvezetik a kilélegzett levegőt, és a helyére tiszta és friss levegőt engednek.

Automatikusan szabályozott szellőztetés

A szellőző rendszerek észrevétlenül, folyamatosan friss levegőt juttatnak a lakó- és munkaterekbe, és egyaránt beépíthetők új építésű ingatlanokba, valamint meglévő épületek felújításakor is.

Központi és decentralizált szellőztető berendezések gondoskodnak az Ön igényeinek megfelelő automatikus légcseréről. A STIEBEL ELTRON hőszivattyúi nemcsak a fűtésre és melegvíz-ellátásra szolgáltatnak megoldást, de kompakt készülékei a szellőztetés funkcióját is hatékonyan és elegánsan ötvözik.

Az automata szellőztető rendszerek:

  • Mindig friss levegőt biztosítanak.
  • Huzat nélkül biztosítják a légcserét.
  • Csökkentik az utcáról érkező zajokat.
  • Kiszűrik a polleneket.
  • Megfelelő páratartalmat biztosítanak.

Egészséges levegő otthonában

A szellőztető berendezések kompromisszumok és energiaveszteség nélkül biztosítanak egészséges levegőt otthonában. Az elszívott levegőből nyerik vissza az értékes hőenergiát és a nedvességet, ezáltal energiaköltséget takarítanak meg, és ideális páratartalmat biztosítanak a helyiségekben.

(x) Hirdetői tartalom

Media1 - Hírek a média világából
Hirdetés