Gondoskodjon gyermeke testi egészségéről, válasszon bölcsen iskolatáskát! (x)

Az augusztus nem csak a nyár, a jó idő és a vakáció végét jelenti, hanem az iskolakezdést is előrevetíti, hiszen ekkor már javában feltöltik az áruházak polcait a legújabb és legdivatosabb iskolatáskákkal.

Az iskolaszerek, iskolai füzetek, tolltartók és írószerek mellett az ideális iskolatáskák beszerzése is lényeges, hiszen mindig ez az első, amelyet a gyerekek imádnak kiválasztani.

Azonban nem csak a külcsínre szükséges fókuszálnia, hanem a táska ergonómiai és kialakításbeli jellemzőire is, mivel hatalmas súlyt cipel minden egyes nap a hátán a gyermek. Így abban az esetben, ha ez a súly nem megfelelően oszlik el, könnyen alakulnak ki különböző deformitások.

Mi alapján válassza ki a legideálisabb iskolatáskát?

Minden évben megvan a legújabb kedvenc, legyen szó egy újabb mesefiguráról, egy imádott állatról vagy esetleg egy filmben látott hősről, így legtöbb esetben a tavalyi hátizsák már nem felel meg a gyerekek igényeinek. Sokszor el is nyűvik, hiszen szinte minden egyes nap használatban van az iskolában töltött közel 9 hónap alatt.

Így érdemes körülnéznie a kínálatban és kiválasztani azt az iskolatáskát, amely megfelelő mérettel, formával, kialakítással és minőséggel rendelkezik – persze a gyerekek segítségével. Mindezzel hozzájárulhat a helyes testtartás kialakulásához és a fájdalommentes mindennapokhoz.

iskolatáska

Mindenekelőtt a pontos méret meghatározása a legfontosabb. Ennek figyelembevételével a táska nem lesz szélesebb, mint a gyermek, az alja a csípő vonala fölött helyezkedik el, míg a teteje nem ér túl a tarkón. Fontos ezekhez a paraméterekhez ragaszkodni és valóban rámérni a kisiskolásra a táskát.

Mindezen felül az a legideálisabb, ha a táska ergonomikusan kialakított hátrésszel rendelkezik, hiszen így képes hatékonyan támogatni a gerincet és megakadályozni a görnyedt és hosszú távon fájdalmas testtartást.

Milyen problémát okozhat egy nem megfelelő táska?

Gyermekkorban is igen gyakori a hát- és vállfájdalom, melyről elsősorban egy rosszul megválasztott táska tehet. Amint megvan a megfelelően kialakított hátrésszel rendelkező, ideális méretű táska, ideje figyelmet fordítani a vállpántokra. A vállpántok legyenek párnázottak, szélesek és állíthatók, illeszkedjenek a vállakra úgy, hogy egyenletesen oszlassák szét a terhet. Itt minden esetben ragaszkodni kell a két vállpánttal rendelkező darabokhoz, hiszen az egy vállpántos és a földön húzható darabok nem szerencsések, mivel az egy oldali használat gerincdeformitások kialakulásához vezethet.

Amennyiben szeretné megtalálni azt a táskát, amely valóban támogathatja gyermeke testi épségét, akkor keresse fel a BestMarkt kínálatában lévő iskolatáskákat, és válassza ki a megfelelően kialakított darabot. A gyermeke is garantáltan talál az ízléséhez illő, minőségi darabot.

(x) Hirdetői tartalom

Media1 - Hírek a média világából
Hirdetés