Milyen eljegyzési gyűrűt válasszunk? (x)

Egy hatalmas szerelem pecsétjeként mi is lehetne tökéletesebb jelkép, mint az eljegyzési gyűrű? A hölgyek már kislánykoruk óta várják azt a pillanatot, amikor majd megkérik a kezüket, és az urak nagy része is hosszas ideig készülődik a jeles alkalomra. Nos, tekintsük hát át, mik azok a kritériumok, amelyeknek meg kell felelnie a választott ékszernek, hogy majd örömmel és büszkén viseljék azt.

Kell-e valamilyen szokásra figyelni?

Hazánkban az eljegyzési gyűrűnek nincs túl régi hagyománya, nem is sokkal korábban még jegykendőt adtak egymásnak a párok. Mára azonban itthon is rengeteg ékszer közül válogathatunk, például a Juta Óra-Ékszer gyűrű kínálata között. Az arany jóval drágább a textilnél, de azért nem megfizethetetlen, mégis meg kell határoznunk azt a költségkeretet, amit a vásárlásra szánunk.

lánykérérs

A régi közhiedelem úgy tartja, hogy illik a férfi kéthavi fizetésének megfelelő összeget költeni a gyűrűre. Mára ez a szokás igencsak megfakulni látszik, tehát napjainkban nincsen semmilyen előírás arra vonatkozóan, hogy mi az a minimum összeg, amit erre kell fordítanunk. Az ékszer árát befolyásolja az is, hogy magába foglal-e valamilyen drágakövet, esetleg gyémántot, vagy csak egy egyszerűbb modellről van szó. A szokás szerint illik kővel ellátott gyűrűt használni az eljegyzéshez, ám az nincs megszabva, hogy milyennek kell annak lennie.

A hölgy stílusához illő gyűrűt válasszunk

Mindig tartsuk szem előtt a szívünk választottjának stílusát, ízlésvilágát. Figyeljük meg, hogy milyen ruhát szeret hordani. Ha az egyszerűbb alapdarabokat kedveli, akkor valószínűleg a kiegészítőkben is ezeket részesíti előnyben. Az elegáns öltözetű hölgy más beállítottságú lehet, mint az, aki inkább a sportos darabokat kedveli.

Tekintsük át a meglévő ékszereket és válasszunk a stílusnak megfelelően! Nézzük meg, hogy a fehér- vagy a sárgaarany alapanyagok vannak-e túlsúlyban. Ha a legtöbb kiegészítő sárgaaranyból készül, akkor mindenképpen ehhez illő modellt válasszunk, ha pedig az ezüst ékszerekből van több, akkor a fehérarany lesz a tökéletes választás.

Lényeges kérdés a kő milyensége

Lényeges kérdés, hogy az eljegyzési gyűrű gyémántot vagy egyéb drágakövet, esetleg cirkóniát foglaljon-e magába? Ha a büdzsé engedi, akkor mindenképpen a gyémánt javasolt, hiszen a kő maga az örökkévalóságot jelképezi, hiszen hihetetlenül időtálló ásványról beszélünk. Értékét az úgynevezett 4C határozza meg: a cut (csiszolás), color (szín), clarity (tisztaság) és a carat (a gyémánt súlya karátban). Ha biztosra akarunk menni a minőséget illetően, akkor válasszunk olyan gyártók termékpalettájáról, akik régóta jelen vannak a piacon.

Ha bizonytalannak éreznénk magunkat a választásban, akkor érdemes kikérni a kiszemelt hölgy közvetlen környezetének véleményét. Kérdezzük meg a rokonokat, barátnőket, hogy pontosan milyen modellnek örülne a szívünk választottja.

(x) hirdetői tartalom

Media1 - Hírek a média világából
Hirdetés