A gyepgondozásról röviden (x)

Bár a nyár lassan a végéhez közeledik, a kerttulajdonosoknak még várniuk kell a nagy pihenésre. Ha ugyanis rendelkezünk még valamennyi épen maradt pázsittal, annak rendbetételéhez még vár ránk egy jó kis projekt. Lássuk, mire érdemes odafigyelni!

Az eszköz kiválasztása

A gyepgondozás táborát erősítőket jellemzően két csoportra oszthatjuk: azokra, akik fűkaszára, és azokra, akik fűnyíróra esküsznek. Az, hogy ki mivel gondozza kertjét, saját ízlésének és preferenciáinak tudható be, mi pedig cikkünkben adunk egy kis segítséget, megismertetve mindkét hasznos eszközt a könnyebb választáshoz.

Szerezzen be kiváló minőségű kerti szerszámokat a VasMuszakiBolt.hu kínálatából, hogy gyorsan és könnyen menjen a munka!

A fűkaszák között egészen nagyszerű, benzinnel működő, elektromos, és akár akkumulátoros típust is találhatunk. Ezeknek az eszközöknek is megvannak az előnyeik és a hátrányaik, ám a karbantartás tekintetében könnyedén hozzájuthatunk cserealkatrészekhez is.

kertgondozás

Fűkaszák és tartozékaik

Gyakori, hogy a fűkaszával rendelkezők saját maguk cserélik ki azokat az alkatrészeket, amelyek elhasználódtak, vagy valami miatt már nem szolgálják jól az eszközt. Ilyen lehet a damil, amely egy igencsak gyakran fogyó tartozéknak számít. Szegélynyíró esetén is igencsak jól jöhet egy damilcsere, amellyel újra nekivághatunk a gyepnek – szó szerint!

Fűnyírás során nem érdemes megfeledkezni a munkavédelemről sem, ezért egy munkavédelmi szemüveg, egy pár füldugó vagy egy szájmaszk is megkönnyítheti a munkát. Fontos, hogy mindig alaposan járjunk el, hiszen a felverődő kavicsok, szúrós növények megsérthetnek minket!

Tradicionális gyepgondozás

Azok, akik jobban szeretik a saját kezükbe venni az irányítást, és inkább a hagyományos eszközöket kedvelik, gyakran választanak kézi fűkaszát vagy épp kézi sarlót. Bár a gyepgondozás ezekkel a szerszámokkal bizonyosan fárasztóbb lehet, garantáltan egy egész életen át kitartanak abban az esetben, ha gondoskodunk megfelelő karbantartásukról és élezésükről.

A klasszikus és a modern gyepgondozási szerszámok között tehát lényegesen nagyobb különbségeket tapasztalhatunk, ha a munka gyorsaságáról és az eszközök élettartamáról van szó. Mindenkinek szíve joga eldönteni, melyiket választja kertje gondozásához, ám érdemes figyelembe venni a felsorolt szempontokat.

Ha tartós, hosszú éveken, évtizedeken át helytálló szerszámot keresünk, a kézi fűkasza lehet jó választás. Ha azonban minél hamarabb túl akarunk esni a fűnyíráson, mert azt a hátunk közepére sem kívánjuk, akkor az elektromos, benzines vagy akkumulátoros berendezések lehetnek a segítségünkre.

Böngéssze végig a VasMuszakiBolt.hu honlapján elérhető széles kerti szerszám kínálatot, és ne felejtsen el munkavédelmi eszközöket sem beszerezni biztonsága érdekében!

(x) hirdetői tartalom

Media1 - Hírek a média világából
Hirdetés