Mire kell figyelni a kaspó, a cserép és a balkonláda kiválasztásakor? (x)

Mi a különbség a kaspó, a cserép és a balkonláda között? Mikor melyikre van szükség? Melyiket érdemes beltérben és melyiket kültéren használni? Hogyan tehető egyszerűbbé a növények gondozása? Milyen egyéb kiegészítőre lehet szükség? Cikkünkben minden fontos kérdést megválaszolunk a témával kapcsolatban.

A kaspó, a cserép és a balkonláda között jelentős különbségek vannak, az alábbiakban részletezzük ezeket. Bármelyikre is legyen szükség, minden változat megtalálható és egyszerűen, csupán néhány kattintással beszerezhető a DekorPlaza.hu kerti kiegészítők oldaláról.

növénypalánták

A kisebb erkélyek esetében is tökéletes választásnak bizonyulnak

A kaspónak többféle változata létezik, van kültérben és beltérben használható típus egyaránt. Továbbá beszerezhető fali, függő és magas kaspó is. Anyagát tekintve is többféle változat megtalálható, hiszen készülhet többek között kerámiából vagy műanyagból. Fontos, hogy a kaspókhoz minden esetben be kell szerezni cserepet, amelyek az esetek többségében műanyagból készülnek. Méretüket tekintve széles a választék, így könnyen meg lehet találni azt a változatot, amely tökéletesen passzol a kaspóhoz.

Kaphatók kifejezetten zöldségtermesztésre létrehozott cserepek, amelyek esetében nyilvánvalóan nincs szükség kaspóra. A balkonládák értelemszerűen kültéri használatra lettek kitalálva. Formájuk hosszúkás és egyszerűen rögzíthetők korlátokra, ezáltal a kisebb erkélyek esetében is jó választásnak bizonyulnak.

Azt kell figyelembe venni, hogy melyik változat passzol a lakás stílusához

Amennyiben kültéri használatra kell a kaspó, a cserép vagy a balkonláda, akkor mindenképpen olyan változat mellett kell dönteni, amely ellenáll a fagynak és a káros UV-sugaraknak. A beltéri változatok esetében természetesen erre nincs szükség. Ebben az esetben inkább azt kell figyelembe venni, hogy melyik változat passzol tökéletesen a lakás stílusához.

 Továbbá minden esetben kiemelt figyelmet kell fordítani arra is, hogy milyen növény kerül a cserépbe vagy a balkonládába. Ma már kaphatóak olyan változatok, amelyek kifejezetten orchidea nevelésére lettek kialakítva, de népszerűnek számítanak az önöntözős és a függőcserepek is.

Ezzel a rendszerrel sokkal egyszerűbbé válik a növények gondozása

Ahogy már említettük, kaphatóak olyan balkonládák és kaspók, amelyek öntözőrendszerrel vannak ellátva. Ebben az esetben a rendszer a tartóba lett építve, így könnyen lehet gondoskodni a növény egyenletes vízellátásáról. Ennek köszönhetően sokkal egyszerűbbé válik a növények gondozása, hiszen azok túlöntözésétől sem kell félni.

A kaspók, cserepek és balkonládák mellett szükség lehet alátétekre, kaspóakasztóra, a balkonláda rögzítéséhez elengedhetetlen tartóra, valamint kerekekre, amelyek segítségével egyszerűbben mozdíthatók a virágládák. De mindemellett állványra és tálcára is szükség lehet.

(x) hirdetői tartalom

Kerti tárolók a rendezett udvarért (x)

Nagyobb családi házba költözéskor nagy öröm, hogy rengeteg hely áll rendelkezésre, és az udvar is számtalan szórakozási lehetőséget kínál. A magunkkal hozott holmik elhelyezését követően jövünk azonban rá, hogy a nagy szabad terület több gyerekjátékot, a terület gondozása, megmunkálása pedig több eszközt és minden újabb dolog még több helyet igényel.

Olvass tovább

Milyen a jó kerítés?

Ha családi házban élünk, időről időre biztosan felmerül a kerítés témája. Ha még nincs, akkor azért, mert ideje lenne építeni, ha pedig már van, akkor csere vagy karbantartás miatt. Természetes, hogy mindenki a legjobb megoldást szeretné megtalálni, ám mivel itt is többféle szempont merül fel, így gyakorlatilag nem létezik olyan, hogy „legjobb kerítés”. Hisz mindenkinek más az ízlése, mások az anyagi lehetőségei, illetve a prioritásai. Mégis van pár olyan nézőpont, melyek jó alapot adnak az induláshoz.  (x)

Olvass tovább

A gyepgondozásról röviden (x)

Bár a nyár lassan a végéhez közeledik, a kerttulajdonosoknak még várniuk kell a nagy pihenésre. Ha ugyanis rendelkezünk még valamennyi épen maradt pázsittal, annak rendbetételéhez még vár ránk egy jó kis projekt. Lássuk, mire érdemes odafigyelni!

Olvass tovább