Hogyan öntözd a füvet? (x)

Rengeteg előnnyel tud szolgálni, ha a házunk mellett rendelkezésre áll egy udvar is, amit be tudunk vetni megfelelő minőségű fűmaggal. Ha azonban így teszünk, akkor oda kell figyelnünk néhány fontos dologra.

Például arra, hogy a gyepet mikor és hogyan érdemes öntözni ahhoz, hogy szép, egészséges, és lehetőleg még a szomszéd fűjénél is zöldebb legyen. E tekintetben van néhány íratlan szabály, amit feltétlenül be kell tartanunk a siker érdekében. 

Olvass tovább

Mire kell figyelni a kaspó, a cserép és a balkonláda kiválasztásakor? (x)

Mi a különbség a kaspó, a cserép és a balkonláda között? Mikor melyikre van szükség? Melyiket érdemes beltérben és melyiket kültéren használni? Hogyan tehető egyszerűbbé a növények gondozása? Milyen egyéb kiegészítőre lehet szükség? Cikkünkben minden fontos kérdést megválaszolunk a témával kapcsolatban.

A kaspó, a cserép és a balkonláda között jelentős különbségek vannak, az alábbiakban részletezzük ezeket. Bármelyikre is legyen szükség, minden változat megtalálható és egyszerűen, csupán néhány kattintással beszerezhető a DekorPlaza.hu kerti kiegészítők oldaláról.

növénypalánták

A kisebb erkélyek esetében is tökéletes választásnak bizonyulnak

A kaspónak többféle változata létezik, van kültérben és beltérben használható típus egyaránt. Továbbá beszerezhető fali, függő és magas kaspó is. Anyagát tekintve is többféle változat megtalálható, hiszen készülhet többek között kerámiából vagy műanyagból. Fontos, hogy a kaspókhoz minden esetben be kell szerezni cserepet, amelyek az esetek többségében műanyagból készülnek. Méretüket tekintve széles a választék, így könnyen meg lehet találni azt a változatot, amely tökéletesen passzol a kaspóhoz.

Kaphatók kifejezetten zöldségtermesztésre létrehozott cserepek, amelyek esetében nyilvánvalóan nincs szükség kaspóra. A balkonládák értelemszerűen kültéri használatra lettek kitalálva. Formájuk hosszúkás és egyszerűen rögzíthetők korlátokra, ezáltal a kisebb erkélyek esetében is jó választásnak bizonyulnak.

Azt kell figyelembe venni, hogy melyik változat passzol a lakás stílusához

Amennyiben kültéri használatra kell a kaspó, a cserép vagy a balkonláda, akkor mindenképpen olyan változat mellett kell dönteni, amely ellenáll a fagynak és a káros UV-sugaraknak. A beltéri változatok esetében természetesen erre nincs szükség. Ebben az esetben inkább azt kell figyelembe venni, hogy melyik változat passzol tökéletesen a lakás stílusához.

 Továbbá minden esetben kiemelt figyelmet kell fordítani arra is, hogy milyen növény kerül a cserépbe vagy a balkonládába. Ma már kaphatóak olyan változatok, amelyek kifejezetten orchidea nevelésére lettek kialakítva, de népszerűnek számítanak az önöntözős és a függőcserepek is.

Ezzel a rendszerrel sokkal egyszerűbbé válik a növények gondozása

Ahogy már említettük, kaphatóak olyan balkonládák és kaspók, amelyek öntözőrendszerrel vannak ellátva. Ebben az esetben a rendszer a tartóba lett építve, így könnyen lehet gondoskodni a növény egyenletes vízellátásáról. Ennek köszönhetően sokkal egyszerűbbé válik a növények gondozása, hiszen azok túlöntözésétől sem kell félni.

A kaspók, cserepek és balkonládák mellett szükség lehet alátétekre, kaspóakasztóra, a balkonláda rögzítéséhez elengedhetetlen tartóra, valamint kerekekre, amelyek segítségével egyszerűbben mozdíthatók a virágládák. De mindemellett állványra és tálcára is szükség lehet.

(x) hirdetői tartalom

Tippek egy víztakarékos öntözőrendszer kialakításához (x)

A víz az élet nélkülözhetetlen feltétele, egy olyan értékes erőforrás, melynek a jelenlétét természetesnek vesszük, noha bizonyítottan egyre kevesebb található belőle a bolygón. Épp ezért igyekezzünk elkerülni a pazarlást, akkor is, ha a kertünkről van szó. Íme 4 ötlet a víztakarékos öntözéshez.

Olvass tovább