Hogyan öntözd a füvet? (x)

Rengeteg előnnyel tud szolgálni, ha a házunk mellett rendelkezésre áll egy udvar is, amit be tudunk vetni megfelelő minőségű fűmaggal. Ha azonban így teszünk, akkor oda kell figyelnünk néhány fontos dologra.

Például arra, hogy a gyepet mikor és hogyan érdemes öntözni ahhoz, hogy szép, egészséges, és lehetőleg még a szomszéd fűjénél is zöldebb legyen. E tekintetben van néhány íratlan szabály, amit feltétlenül be kell tartanunk a siker érdekében. 

Már eldöntötted, hogy nem manuálisan fogod öntözni az udvarodat, de még nem jutottál el a vásárlásig? Akkor figyelmedbe ajánljuk a Szomszedkert öntözőrendszer menüpontját, ahol minden fontos alkatrészt és kiegészítőt be tudsz szerezni. 

fűben puszilkodó pár

Ha pedig szívesen olvasgatnál még a témában, akkor tarts velünk! A mostani cikkünkben ugyanis megosztunk pár fontos tudnivalót, amivel neked is érdemes tisztában lenned. Többek között arra a kérdésre is választ adunk, hogy mire kell figyelni a fű öntözésekor, illetve mennyire jó megoldás öntözőrendszerben gondolkodni.

Mire figyelj a fű öntözésekor?

Ugyanúgy, ahogy más növényeknek, a fűnek is vannak sajátos igényei, amiket minden esetben figyelembe kell venni, amikor öntözünk. Az első és egyik legfontosabb dolog, amit már most meg kell jegyezned, az az, hogy a gyep nem szereti, ha túlöntözik. Az az ideális számára, ha ritkábban jut nagyobb mennyiségű vízhez, ez a feltétele ugyanis annak, hogy a fűszálak erős gyökeret tudjanak ereszteni a talajba.

Ez még nem minden, ugyanis nemcsak a víz mennyiségére kell figyelned, hanem arra is, hogy mikor öntözöl. Amikor beköszönt a forró idő nyáron, akkor mindenképp korra reggelre vagy pedig késő délutánra, estére időzítsd a műveletet, amikor nem tűz a nap!

Mennyire jó megoldás az öntözőrendszer használata?

Ha a kényelmes megoldások híve vagy, és nem szeretnél bajlódni a kézzel történő öntözéssel, akkor a lehető legjobb megoldás beruházni egy automata öntözőrendszerbe. Amennyiben ugyanis ezt megteszed, akkor csak az öntözési programokat kell betáplálni a rendszerbe. Azt követően automatikusan, a közreműködésed nélkül végzi a gyep öntözését. Rád legfeljebb csak akkor lesz újra szükség, ha valamiért módosítani kell a beállításokon. 

A talaj tápanyag-utánpótlására is figyelj!

Ahhoz, hogy a gyeped szép zöld és egészséges legyen, nemcsak a megfelelő vízellátását kell biztosítani. Emellett ugyanis rengeteg múlik azon is, hogy a talajban mennyi tápanyaghoz jut a gyökerén keresztül. Idővel a növekedéséhez szükséges anyagok elfogyhatnak a földből, amit pótolni kell.

Láthatod, hogy a fű öntözése egy olyan feladat, amit semmiképp sem szabad a véletlenre bízni, ha egy csodaszépen zöldellő gyeppel szeretnél büszkélkedni. Amennyiben ez minden vágyad, akkor érdemes letenned a voksodat egy automatikusan működő öntözőrendszer mellett. Ez ugyanis egy sokkal gyorsabb, kényelmesebb és nem utolsó sorban hatékonyabb alternatíva a manuális öntözéshez képest.

(x) hirdetői tartalom

Media1 - Hírek a média világából
Hirdetés