Hogyan profitálnak a munkaadók a videós álláspályázatból? (x)

A HR-esek és a toborzók legtöbbször a lenyűgöző önéletrajzuk miatt választják ki azokat a jelölteket, akik az interjú szakaszába léphetnek. De ezeket a személyes találkozásokat az esetek többségében csalódás övezi, mivel a jelöltek fellépése és készségei közel sem tükrözik azt, amit az önéletrajzukban leírtak.

A BékéscsabaÁllás.hu https://bekescsabaallas.hu/videos-allaspalyazat-eloszures aloldalán is elérhető videós álláspályázat bevezetése a jelentkezési folyamatban ugyan nem helyettesíti az önéletrajzot vagy a személyes interjúkat, de segíthet hatékonyabban kiszűrni, hogy ki lenne alkalmas egy adott szerepkör betöltésére, és ki nem.

online állásinterjú

Mi az a videós álláspályázat?

A munkáltatók meghatározhatják az álláshirdetés feladásakor, hogy a jelentkezéshez a munkavállalóknak egy előre rögzített videót kell beküldeniük, amelyben a cég által feltett kérdéseket kell megválaszolni.

Most, hogy tisztában vagyunk azzal, hogy mi is ez a funkció, ideje átbeszélni azt is, hogy milyen előnyöket tartogat ez az álláshirdetők számára.

Nagyobb rálátást biztosít, mint egy hagyományos telefonos beszélgetés

A videós álláspályázatok jóval több információt nyújtanak, mint a személyes interjút megelőző hagyományos telefonos beszélgetések. A toborzók ugyanis a beküldött, előre rögzített videók nézése közben jobban felmérhetik például a jelöltek testbeszédét és a kommunikációs képességét, amelyek egyes pozíciók esetében kiemelt jelentőséggel bírnak.

Lehetővé teszi a jelöltek érdeklődésének fenntartását és a jobb jelöltélményt

A jelöltek általában szívesebben vesznek részt egy olyan felvételi folyamatban, ahol nem kell hosszan elnyúló telefonhívásokat megejteniük, vagy találkozókon részt venniük a toborzás korai szakaszában. Kényelmesebb számukra, ha csak akkor találkoznak a HR-essel vagy akár közvetlenül a munkaadóval, ha már látszik az előrehaladás a procedúrában.

Elősegíti az együttműködésen alapuló döntéshozatalt

Azt szokás mondani, hogy több szem többet lát, és ez érvényes a videós álláspályázat esetében is. A jelöltek által beküldött, előre rögzített videókat ugyanis több HR-es kolléga, a HR-vezető és akár még az ügyvezető is megnézheti, valamint kifejezheti róla a véleményét a döntés meghozatala előtt.

A segítségével csak a legjobb jelöltek kerülnek meghívásra egy személyes interjúra

A nem megfelelő jelöltekkel való találkozás időigényes és késlelteti a felvételi folyamatot. A videós előszűrés használata viszont segít meglátni a jelöltekben rejlő valódi potenciát, amelynek köszönhetően csak a legígéretesebb egyének kerülnek meghívásra egy személyes interjúra.

Összegzés

Dióhéjban tehát, ha esélyt adunk a jelöltjeinknek arra, hogy az önéletrajzukon túl is megmutassák magukat egy rövid videóban, egyedülálló lehetőség nyílik arra, hogy meglássuk, kik is ők valójában, és további értékes ismereteket szerezzünk, amelyek nagyon hasznosak lesznek a kezdeti szűrés során.

(x) hirdetői tartalom

Media1 - Hírek a média világából
Hirdetés