Mutatunk néhány helyet, ahol a pénzügyi szabadság éveit töltheted nyugdíjasként

Manapság már nem feltétlen egyenlő a nyugdíj azzal, hogy elértünk bizonyos korhatárt, és így lehetőségünk van a békés nyugdíjas évekre. Ha előregondolkodunk, ha elegendő pénzt megtakarítunk, a nyugdíjas évek és vele együtt a pénzügyi szabadság sokkal korábban elérkezhet. Mutatunk néhány helyet, ahova érdemes lenne elutaznod, ha már elegendő pénzt gyűjtöttél! (x)

A helyszínek összehasonlításának szempontjai

A helyszínek összehasonlításánál alapul vettünk egy háromszobás, külvárosi lakás fenntartását, a megélhetési költségeket, valamint a WHO adatai alapján azt, hogy milyen az országban lakók egészségügyi állapota, és hogy mennyire veszélyes az adott terület. A viszonyítási pont pedig Budapest volt, a budapesti árakkal volt a legegyszerűbb és a legpontosabb dolgozni.

Ahhoz, hogy a pénzügyi szabadság nyújtotta szabadságot élvezhessük, megtakarítással kell rendelkeznünk. Szendrei Ádám cikkében összegyűjtötte, milyen befektetési lehetőségek vannak, amelyekkel elérhetjük ezt a fajta biztonságot! Jöjjenek tehát a helyek, ahol élvezhetjük a korai nyugdíjas éveket!

Legideálisabb helyek a korai nyugdíjra

  • Thaiföld – Phuket 

Phuket Thaiföld egyik sokat látogatott turistaparadicsoma, ahol a tenger kiváló lehetőséget nyújt a víz szerelmeseinek. Összességében az árak megegyeznek az itthoniakkal, ha mindent figyelembe veszünk. A bűnözés átlag alatti, érdekesség azonban, hogy az ország lakosai kevésbé boldogok, mint ahogy azt mi, európaiak gondolnánk. Ha egzotikus tengerparti helyen töltenénk a korai nyugdíjas éveket, érdemes lehet megfontolni, hogy Thaiföldre költözünk hosszabb-rövidebb időre.

  • Albánia 

Nézzünk egy európai országot is, ami nincs is olyan messze Magyarországtól, mégis megfontolandó figyelembe venni az előnyeit. Albánia talán nem sokaknak jut eszébe, ha nyaralási helyszínt keres, habár gyönyörű ország, nem utolsósorban igen kedvező árakkal. Egy háromszobás lakásra elegendő kb. 110 ezer forintot szánni. Azzal viszont számolni kell, hogy Albániában kevesen beszélnek angolul, ez pedig a mindennapi kommunikációt megnehezíti.

  • Egy magyarországi helyszín – Balaton

Sorolhatnánk még a csodálatosabbnál csodálatosabb helyszíneket Hawaii-tól Baliig, de hazánkban is van olyan terület, ahol a korai nyugdíjas évek békésen és kellemesen telhetnek, gondoljunk csak a Balaton adta lehetőségekre. Az árak nem kimondottan alacsonyak, de kedvezőbbek, mint a fővárosban. Akár időszakosan is, de érdemes odautazni.

(x) Hirdetői tartalom, azt nem a Vipcast készítette.

Media1 - Hírek a média világából
Hirdetés