Webtárhelycsomagok a honlapunk folyamatos működése érdekében

Miért van szükség webtárhelycsomagra a honlapunk üzemeltetéséhez, milyen fokozatai vannak az egyes csomagoknak, illetve mi alapján érdemes választanunk a rendelkezésre álló opciók között?

A cikkben ezekre a kérdésekre fogjuk megadni a választ, külön kitérve a webtárhelycsomagok tartalmi elemeire, illetve a választás kapcsán megfontolandó kérdésekre. (x)

Miért van szükség webtárhelyre a honlapunk üzemeltetéséhez?

Amikor egy weboldalt hozunk létre, akkor a rajta szereplő szöveges és vizuális tartalmak tárolását meg kell valahogy oldani. Manapság ugyanis a kisebb és nagyobb méretű, esztétikus fotók, videók, hanganyagok és vizuális effektek nélkül nehéz erős felhasználói élményt teremteni.

A webtárhelycsomag igénybevételével a szolgáltató részéről egyben megkapunk mindent, amire szükségünk lesz a honlapunk problémáktól mentes üzemeltetéséhez. Nekünk tehát kizárólag a telepítéssel, valamint a tartalmak feltöltésével kell foglalkoznunk.

webtárhely, szerver

Milyen kiemelt szempontokra figyeljünk oda webtárhelycsomag választásakor?

Napjainkban alapvető elvárás egy webtárhely-szolgáltató esetében a biztonság, különösen a weboldalunkon kezelt adatok védelmét tekintve. Kiemelt fontosságú ugyanis, hogy az adatok véletlenül se kerüljenek illetéktelen kezekbe.

Egy megbízható, felkészült és jónak nevezhető webtárhely-szolgáltató mindemellett egyszerűen alkalmazható kezelőfelületet biztosít, hogy felhasználóként könnyen tudjunk boldogulni a weboldalunk alakításával.

Szintén fontos, hogy a szolgáltató biztosítsa számunkra az ingyenes SSL tanúsítványt, amivel a látogatók számára világos lesz, hogy biztonságos webhelyen járnak. A webtárhelycsomag mellé ma már alapvető elvárásnak számít az email szolgáltatás is.

Mindezek mellett az ügyfélszolgálat folyamatos rendelkezésre állása, gyors válaszadási ideje, valamint az online bankkártyás fizetés lehetősége szintén a jogos elvárásaink között említhető.

Milyen webtárhelycsomagok választására van lehetőségünk a Rackhost segítségével?

A Rackhost szolgáltatását igénybe véve négyféle webtárhelycsomag áll rendelkezésre, név szerint a Mini, Midi, Maxi és a Mega. Az egyes csomagok tartalma között eltérés van a hozzáadható domainek, a webtárhely mérete, az emailtárhely, az e-mail-fiókok száma, illetve értelemszerűen a díjszabás között.

Hogy melyiket célszerű kiválasztanunk? Ez többek között attól függ, hogy a weboldalunkat, illetve weboldalainkat hányan fogják használni, milyen méretű tartalmakat fogunk feltölteni, illetve hány személynek fog kelleni a céges e-mail-fiók.

A legfontosabb tehát előzetesen felmérni a pontos igényeinket, a webtárhelycsomagot pedig ennek függvényében megválasztani. Persze ha időközben az aktuálisan használt csomag nem lesz elég, akkor lehetőségünk lesz bővítésre.

(x) Hirdetői tartalom, azt nem a vipcast készítette.

Media1 - Hírek a média világából
Hirdetés