Szoláriumstúdiót nyitnál? Lássuk, mire kell ügyelned! (x)

Régóta szemezgetsz a szoláriumozással? Esetleg szeretnél egy saját szalont? Ilyenkor egy kicsit komolyabban utána kell járni a dolgoknak. Elmerültél már például a légtechnika vagy az elektromos áram témaköreiben, vagy eddig csak a gépeket, csöveket vetted szemügyre? Bizony egy új üzlethelyiség megtervezése nem kis feladat.

Ha szeretnél betörni a szolgáltatás piacára, de nem tudod, hogyan kezdj neki, akkor tarts velem egy rövid cikk erejéig!

A tervezés kezdeti fázisai

Napjainkban a szoláriumozás egyértelműen jó befektetésnek számít, habár ez csak akkor igaz, ha a telepítést és a beüzemelést szakemberre bízzuk. Tisztában kell lennünk azzal, hogy milyen termékeket szeretnénk hasznosítani.

Meglehet, hogy a Hollandimpex KFT weboldalán a szoláriumcsövek és -gépek kínálata segíthet komoly szintre emelni a szoláriumozást, de fontos tudni, hogy maga a telepítés előkészítése is nagy szakértelmet igényel. Ehhez ugyanis különféle szellőzéstechnikai és elektromos feltételnek kell eleget tenni.

A másik lényeges kérdés, hogy hol legyen a szolárium? A géphez tartozó kabinnak mesterséges vagy természetes szellőzéssel kell rendelkeznie. Ilyenkor a helyiség, kabin fala ne érjen a plafonig, hogy a levegő szabadon áramolhasson!

A szoláriumgépek beszerzése

Tisztában kell még lennünk a szoláriumkabinok pontos méretével, amelyet általában a gépeket bemutató információs anyagok hátoldalán találhatunk meg. A minimális kabinméret a szolárium alapterülete + körülötte 10-20 cm + a kényelmes vetkőzéshez szükséges terület.

A szoláriumokat kizárólag szétszerelt állapotban szabad szállítani! Ez úgy történik meg, hogy viszik az alsó ágyat, külön a felső részt és a lábszerkezetet. Az álló szoláriumok esetében egységenként történik a szállítás. Az összeszerelés a szalonban történik, emiatt a helyiség bejáratának elegendő nagyságúnak kell lennie az alkatrészek befogadásához.

Elektronika és légtechnika

Mielőtt bármit is telepítenénk, tisztában kell lennünk az elektronikai feltételekkel. A nagyobb gépek például 3 fázist igényelnek. Ugyancsak nem mindegy, hogy milyen a bejövő áramerősség.

Minden szolárium hőt termel, és természetesen ezért biztosítani kell az üzletben a friss levegő utánpótlását is. A nagyobb teljesítményű gépek már légkivezető rendszerrel vannak ellátva, tehát a termelt hőt ki is vezetik a légcsatornán át. Azonban nem mindig kell speciális légkivizetésben gondolkodnunk, ez többnyire a helyiség méretétől és a gépek típusától függ.

A stúdió nyitása nem egyszerű feladat tehát, de ha alaposak vagyunk, akkor semmi nem kerüli majd el a figyelmünket és olyan üzletünk lesz, ahová szívesen térnek be az emberek.

(x) hirdetői tartalom

Media1 - Hírek a média világából
Hirdetés