Ilyen a mai eljegyzési gyűrű divat (x)

Bizonyos ékszerek egész életünkben elkísérnek minket. A nők számára az egyik ilyen fontos ékszer az eljegyzési gyűrű.

Ezt a legtöbb esetben a leendő vőlegények választják ki, hogy teljessé tegyék a lánykérés örömét. Épp ezért igazán fontos, hogy milyen fazonú gyűrűt választanak a férfiak a párjuknak.

Ezért fontos a jól megválasztott eljegyzési gyűrű

A hölgyek nem csak a karikagyűrűjüket, hanem az eljegyzési gyűrűt is általában mindennap, sokan egész nap viselik. Fontos tehát, hogy a menyasszonyok úgy érezzék, az ékszer illik hozzájuk.

Tükrözi a stílusukat, a személyiségüket, ezáltal pedig azt, hogy életük párja jól ismeri őket. Természetesen ha mégsem sikerül megtalálni a tökéletes gyűrűt, attól még lehet felhőtlenül boldog a nagy nap és a közös élet. Azonban álmai gyűrűjére mindig jó szívvel pillant egy feleség, még akár az aranylakodalmán is.

divatos eljegyzési gyűrű

Nem csak a dizájn, a méret is számít

Amikor férfiak tervezik az eljegyzés pillanatát, sokszor ütköznek ugyanabba a falba: nem tudják, mekkora életük párjának gyűrűmérete. Jó ötlet lehet titokban magunkkal vinni a párunk egy épp nem viselt gyűrűjét az ékszerboltba. Ha az eljegyzés nem lesz meglepetés, akkor pedig érdemes együtt megvásárolni a gyűrűt.

Ha véletlenül nem lesz jó a gyűrű mérete, nem kell elkeseredni, néhány fazontól eltekintve gond nélkül megoldható a méretre igazítás. Azokat a gyűrűket, amelyeket körben valamilyen minta vagy végig ékkövek díszítenek, nem tudják átméretezni. A minta ugyanis megtörne, a kövek kilazulnának és kipotyognának a gyűrűből.

Az eljegyzési gyűrűk mai divatja

Nem könnyű a dolga a férfiaknak, hiszen tengernyi csodálatos ékszer közül kell kiválasztaniuk a tökéletes jegygyűrűt. Népszerűek a szoliter gyűrűk, amelyek letisztult, elegáns ékszerek.

A változatos, de alapvetően egyszerű foglalatokban egy kő található. Ez lehet kicsi vagy nagyobb, gyémánt, cirkónia vagy egyéb színes drágakő. A szoliter kő számos formában megjelenhet a gyűrűn.

Több kővel díszített gyűrűk

Az ékszerek foglalata általában sárga vagy fehér arany, de lehet akár platina is. A foglalat változatosságát csak a kövek sokszínűsége múlja felül. Nagy divatja van manapság a több drágakővel díszített eljegyzési gyűrűknek.

Az ötvösmesterek készítenek több, azonos méretű és színű kővel ékesített gyűrűket. Ezeknek a köveknek a formája és az elhelyezkedése is nagyon változatos. A legtöbb ékszerkészítő teret ad az egyéni elképzeléseknek is.

Rendkívül elegánsak az egy nagy és több kisebb kővel készült eljegyzési gyűrűk. Különösen feltűnő az ékszer, ha a nagy kő valamilyen színes drágakő, például rubin vagy smaragd. Ezt a nagy követ ölelik körbe az apró gyémántok vagy cirkóniák, és akár végigfuthatnak a gyűrű egész felületén.

Ugyancsak körbefutnak a kövek az úgynevezett Band Ring gyűrűkön. Ezt gyakran választják karikagyűrű mellé kísérőgyűrűnek. A kövek mérete általában egységes, ám itt is a csillagos ég szab határt a fantáziának.

(x) Hirdetői tartalom, azt nem a vipcast készítette.

Media1 - Hírek a média világából
Hirdetés