A varázslatos Grúzia

A Kaukázusban található, háromnegyed magyarországnyi területen elterülő Grúzia igazi gyöngyszem. Nem csak földrajzilag található két kontinens határán, hanem kulturálisan is Európa és Ázsia keveréke.

A viszonylag fejletlen országot még nem fertőzte meg a tömegturizmus, így igazi Kánaán a túrázók és kalandokra vágyó utazók számára. De lássuk, milyen különleges látnivalókat és egyedi élményeket kínál Grúzia!

Svaneti különleges falvai

A Grúzia északi részén található hegyvidéki tartomány nehéz megközelíthetősége miatt megőrizte egyedi kultúráját. Érdemes meglátogatni a hegyek között megbúvó, építészetileg is egyedülálló falvakat, amelyek magas tornyaikkal különleges látványt nyújtanak, így nem csoda, hogy az UNESCO világörökség részét képezik.

Grúzia

Itt megismerkedhetünk a helyiek hagyományaival – amelynek még 50 évvel ezelőtt is részét képezte az ősi vérbosszú intézménye –, ételeivel. Semmiképpen sem szabad kihagyni a lovas túrát, melynek keretében eljuthatunk Európa legmagasabban fekvő falujába, és még a Shkhara-gleccsert is megpillanthatjuk.

Túra a hegyekben

Grúziában a túrázás szerelmesei sem maradnak élmények nélkül. Az itteni túrák lehetnek akár többnapos, komoly erőpróbák is, de ha csak ismerkednél a helyi viszonyokkal, akkor is megtalálhatod a számításaidat. Ilyen rövidebb, de igen látványos túra során lehet eljutni a Chalaadi-gleccserhez, és kiváló panorámájú kirándulást lehet tenni a lélegzetelállító Koruldi fennsíkon.

A szervezett túrák arra is kiváló lehetőséget nyújtanak, hogy a nap végén többfogásos, zenés grúz lakomán is részt vehess, ahol a finom helyi ételek mellett az ország délebbi vidékeinek borait is végigkóstolhatod.

Kanyontúrák

Ahol magas hegyek vannak, onnan a mély szurdokok sem hiányozhatnak, ezért nem szabad kihagyni a Martvili és az Okatse kanyonokat, ahol vadregényes csónaktúrán vehetsz részt, majd a sziklafalba vájt és kiépített „lebegő” túraútvonalon felülről is megcsodálhatod a tájat.

Gori és Uplistsikhe

Az ország középső részén található Gori, amely arról híres, hogy itt született Sztálin. A városban megtekinthető a diktátor szülőháza és az életét bemutató múzeum is. Lényegesen látványosabb viszont a Goritól nem messze található több ezer éves barlangváros, Uplistsikhe, amely szintén a világörökség részét képezi. A sziklába vájt ókeresztény bazilika is az itt élő emberek ősi kultúrájáról tanúskodik.

Grúzia természetesen jóval több épített és természeti látnivalót tartogat, amelyeket leginkább szervezett túrák keretében érdemes felkeresni. A WanderWell csapata nem csak a Kaukázusba kínál kiscsoportos, vezetett utakat, hanem a világ számos eldugott pontjára. Kattints a honlapjukon található túrakeresőre, és találd meg a számodra leginkább megfelelő izgalmas úti célt!

(x) Hirdetői tartalom, azt nem a Vipcast készítette.

Media1 - Hírek a média világából
Hirdetés