Halványító arckezelés biokozmetikumok segítségével (x)

A biokozmetikában felhasznált gyógynövények biztonságosan alkalmazhatók a halványító kezelésekhez, anélkül, hogy bőrkárosodás történne. Szerencsére több olyan gyógynövény is ismert, amely hatékonyan használható, és nem okoz semmiféle bőrirritációt.

A halványító arckezelés gyógynövényei

Korábban a hagyományos kozmetika hidrokinon tartalmú krémeket javasolt a halványító kezelésekhez, mellékhatásai miatt viszont ezt már betiltották az EU-ban. A kezelés következtében fellépő problémák közé tartoztak a gyulladásos dermatitisz, az ekcéma és a bőrpír.

A biokozmetikumok egyre bővülő kínálata lehetőséget teremt a hatékony, mégis biztonságos arckezelésekre. A BIOLA Webshop peeling, bőrradír kategóriájában lévő termékek segítséget jelenthetnek, hiszen gyorsítják az elhalt szarusejtek leválását, ennek köszönhetően az új, melanintól mentes bőr valósággal felragyog.

Az összetevők közül javasolt az AHA savakban bővelkedő tejsav, borkősav, valamint almasav. Szintén halványító hatással bír az édesgyökér, a zeller, a petrezselyem, a sárgarépa, a cickafark és a kúszó fajdbogyó. Ezek az egymással szinergiában lévő növények remekül alkalmazhatók halványítás céljából.

Kiválóak az arbutin tartalommal rendelkező termékek, például a medveszőlő levelében 5-15%-nyi arbutin található, ezért kiváló alapanyag. Kétféle hatással is rendelkezik, gátolja a tirozináz enzimet, ezáltal a melanin képződést befolyásolja, ugyanakkor a melanin elszíntelenítésében is részt vesz.

Ezek mellett hatékonyan alkalmazható az acerola és a citrom, melyek magas C-vitamin tartalmuk révén képesek a melanin halványítására.

Mit érdemes tudni a melasmáról? 

A melasma, melyet gyakran „terhességi maszkként” is emlegetnek, a hiperpigmentációnak egy fajtája. Ismérve, hogy sötét, elszíneződött foltok jelennek meg, leginkább az arcon. A melanin befolyásolja bőrünk színét, melynek képződésére számos tényező hatással lehet. Ilyen például a genetika, a hormonális okok, a napsugárzás, valamint az öregedés folyamata is.

A melanin túltermelődése következtében sötét foltok képződnek. A melasma főként az arc, az orrnyereg, és homlok területét érinti, de előfordulhat a felső ajkaknál is. Helyi kezelésként hatékonynak bizonyul a béta-karotin, mely fellelhető például a sárgarépában.

Bőrbarát kezelés biztonságosan

Dr. Borosné Pataki Panni, a BIOLA oktató mesterkozmetikusa szerint az elsődleges cél mindig az, hogy biztonságos és hatékony módon kezeljük az arcbőrt. A meglévő foltok halványítása biokozmetikumokkal egy ideális megoldást kínál, hiszen kíméletes a bőrhöz, így bőrirritáció és károsodás nélkül érhetünk el kiváló eredményeket.

Érdemes természetes opciót választani, hiszen bőrünk egészsége és védelme a legfontosabb. Szerencsére bőséges a paletta biokozmetikumok terén, melyek hatékonyan alkalmazhatók bőrszépítő eljárások során is.

(x) Támogatói tartalom

Media1 - Hírek a média világából
Hirdetés