Hajápolás férfiaknak (x)

Sokáig a hajápolás a nők elfoglaltsága volt. Véget nem érő hajmosás, fésülködés, szárítás – mindeközben a férfi csak várt a fürdőszoba előtt. Napjainkban azonban a férfiak is hajlandóak időt, energiát és pénzt is szánni arra, hogy hajukat és arcszőrzetüket megfelelően ápolják. Már nem feltétlenül gondolják feminin elfoglaltságnak a szalonokat, főleg, ha a barber shopokban jó minőségű szivart vagy italokat is fogyaszthatnak.

Barber shopba járni mára programmá vált. Készülnek rá, esetleg baráttal együtt látogatják az üzletet, ahol profi fodrászok, barberek nyírják, borotválják a hajukat, illetve szakálluk is megkapja a megfelelő ápolást.

Erre az elfoglaltságra azonban nem mindig tudnak időt szakítani, hiszen már nem 10 perces műveletről van szó. Az ő dolgukat könnyítik meg azok a termékek, amikkel szalonminőségben ápolhatják hajukat akár otthon is.

Professzionális hajápoló termékek férfiaknak

Amikor férfi hajápolásról beszélünk, nem a pár perc alatt megmosott, majd törölközővel megdörzsölt hajra gondolunk. A modern férfi már a szépségápolás terén is halad a korral: megválogatja, milyen termékeket választ, fontos számára a tudatosság, sőt, a természetesség is. Egyes gyártók már kifejezetten ügyelnek arra, hogy termékeik ne tartalmazzanak mesterséges anyagokat, kerülik a paraffint, a különböző, bőrirritációt okozó anyagokat.

hajápolás

A magabiztosság egyik pillére az egészséges és szép haj a férfiaknál is. Az első benyomást meghatározza a fej és az azon lévő szőrzet ápoltsága. Egy zsíros haj, torzonborz, láthatóan sprőd szakállal rendkívül kiábrándító. A reklámokban, hirdetésekben éppen ezért nem jelenik meg az említett fizimiska. Ha megvizsgáljuk a különböző hirdetéseket, mindenhol az ápolt férfi jelenik meg (a „favágó stílus” megszemélyesítői között is).

Nem ördögtől való továbbá a férfi haj festése, színezése sem. A hajápolók között férfiak számára is található a haj sárgás elszíneződését megakadályozó termék, vagy olyan, ami fényt ad a festett hajnak. Az őszülés a férfiaknál is természetes folyamat, így aki nem Richard Gere-hez hasonlóan mákos-fehér módon őszül, hálás a segítségért.

Mi kell a hajnak?

Ápolás. A tisztítástól a kondicionáláson át minden. A folyamatokat azért egyszerűsíteni kell, hiszen míg a hölgyek képesek otthon is több terméket felvinni a hajukra, a férfiak többségének azért nincs annyi türelme. Főleg, ha még az arcszőrzetükre is gondot kell fordítaniuk. A nekik szánt samponok ezért egyszerre tisztítanak és kondicionálnak.

Ezek a samponok nemcsak a hajat ápolják, hanem a fejbőrt is revitalizálják. Az egészséges haj alapja ugyanis az egészséges fejbőr. A mindennapi használatra szánt termékek nem irritálják a fejbőrt, így nyugodtan használhatók akkor is, ha a környezeti ártalmak vagy a munkakörülmények indokolttá teszik a gyakori hajmosást.

A hajápolás tehát már nemcsak a hölgyek kiváltsága, amolyan „női huncutság”, hanem az igényes férfiak tevékenysége is.

(x)

Media1 - Hírek a média világából
Hirdetés