Elektromos kerékpárok – pedál- vs. nyomatékszenzoros típust válasszunk? (x)

Biztosan te is találkoztál már elektromos bringával az utakon, azonban az már egyáltalán nem biztos, hogy ennek használati előnyeivel is tisztában vagy.

Az elektromos kerékpárok beszerzésének számos előnye lehet, így a következő cikkben erről lesz szó kicsit bővebben. Ismerd meg a legnépszerűbb típusait és tudd meg, hogyan könnyíthetik meg az életed!

Kinek ajánlott az elektromos bringa?

Biztosan te is gondoltál már arra, hogy kinek éri meg igazán elektromos kerékpárral tekerni. A lustáknak? A hobbi bringásoknak? A sportolóknak?

Először is oszlassuk el a tévhitet, miszerint egy elektromos kerékpáron ülve a motor dolgozik majd helyetted! Valójában ez nem így van, hiszen a kerékpárosnak ugyanúgy tekernie kell, mint a hagyományos bringákon ülve. Ugyanúgy kezdünk el hajtani, a különbség csak az ezt követő „wow” élmény, amikor realizáljuk, mennyivel gyorsabban haladunk a motorral, mint anélkül.

Az elektromos bringák tehát a hosszabb utak és emelkedők esetében segítenek be nekünk, hogy könnyebben mehessünk előre.

Pedál- vs. nyomatékszenzoros változatok

Az elektromos kerékpárnak két típusa van; a pedál- és a nyomatékszenzoros változat.

Általában már 250-350 ezer Ft-ért beszerezhetőek a pedálszenzoros típusok, amelyeket 20-30 km-es hatótáv jellemez. A motor az első és hátsó agyban helyezkedik el, s felszerelésük is egyszerűbb, mint a nyomatékszenzoros változatoké. A NEUZER márka ma már számos minőségi darabot a piacra dobott ebben a kategóriában.

A nyomatékszenzoros darabok már ezzel szemben nem igazán kaphatóak 700 ezer Ft alatt. Ezen prémiumtermékek esetében a motor a középagynál helyezkedik el, s a bringa 90-160 km-es hatótávval rendelkezik. A különleges hajtásélményért érdemes ezeket a típusokat beszerezni, ebben segíthet nekünk a Cube márka kínálata is.

Amennyiben végre kipróbálnál valami újat, akkor látogasd meg a MaxBike elektromos kerékpár kínálatát, és válaszd ki a hozzád illő bringát!

Miért éppen az E-Bike?

A minőségi elektromos kerékpároknak köszönhetően sokkal könnyebb lesz a tekerés. Ezekkel a hosszabb utakon sem fáradunk el. Segítenek abban, hogy fokozatosan fejlődjünk. Habár a motor nagyban könnyít a nehézségeken, valójában ugyanúgy fizikai aktivitást végzünk. A különbség csak a fokozatosság mértékében rejlik. Nem is beszélve arról, hogy a nagy nyári melegben sem izzadunk le, és elkerülhetjük a kellemetlen testszagot is.

Talán elsőre drágának tűnik elektromos kerékpárt beszerezni, azonban ha jobban belegondolunk, sokkal gazdaságosabban jövünk ki, ha autó helyett ezeket az eszközöket használjuk. A MaxBike számos bringatípust forgalmaz, így olyan minőségi elektromos bringákkal is találkozhatsz náluk, amelyekkel felejthetetlen kerékpáros kalandokra indulhatsz. Egyedi Cube termékeik pedig biztosítják számodra a magas színvonalú tekerést.

(x) Hirdetői tartalom, azt nem a Vipcast készítette.

Media1 - Hírek a média világából
Hirdetés