Válassz a kerékpáros túra jellegéhez igazodó kerékpárt! (x)

A friss tavaszi idő eljövetelével bizonyára te is alig várod, hogy előkapd a garázsban porosodó bringádat és megfelelő ellenőrzést követően újra útnak indulhass vele.

Azonban az utazáshoz megfelelő felszerelésre lehet szükséged, amely hozzásegít az úti cél eléréséhez. Ilyen kifejezetten hasznos eszköz a biciklis hátizsák is, amely segítségével kényelmesen magaddal viheted a félnapos kiruccanás, vagy akár többnapos biciklitúra hozzávalóit egyaránt.

Azonban érdemes körülnézned a kínálatban, annak érdekében, hogy a legideálisabb döntést legyél képes meghozni.

Hogyan válassz ideális hátizsákot?

Nem mindegy, hogy milyen célzattal vásárolnád az adott hátizsákot. Amennyiben általában kisebb távokat mész, ha csak munkába vagy iskolába járáshoz használod a kétkerekűt vagy esetleg hosszabb és többnapos kerékpáros túrákra is jársz, akkor különféle igények fognak felmerülni.

Egy kifejezetten jó hátizsák nemcsak kényelmes, de alig van önsúlya, azaz pillekönnyű, megfelelő mennyiségű zsebbel és rekesszel rendelkezik, valamint mindezek mellett jól szellőzik és vízálló is.

bicaj, kerékpár, erdei túra, bicikli

Kifejezetten fontos a jó szellőzőképessége, hiszen egy hosszú tekerést követően te sem szeretnéd, ha csupa víz lenne a hátizsák miatt a hátad, hiszen a táskát levéve csak egy könnyű szellő kell és máris megfázhatsz. Mindemellett kifejezetten kényelmetlen csurom vizes háttal folytatni a túrát.

Legjobb, ha a táska hát- és vállrésze megfelelően párnázott, hiszen kényelmesnek kell lennie a hosszabb utak során is, és nem szabad vágnia a válladat sem. Mivel a súly legnagyobb része a vállaidat terheli, így a széles és ergonomikus pántok a legideálisabbak. Könnyen eloszlatják a terhet és nem vágnak be a bőrödbe.

A biciklis táska jellegzetességei

A táska mérete nagyban függ attól, hogy milyen hosszú útra készülsz, és mennyi cuccot viszel magaddal. Minden esetben légy körültekintő, és tényleg csak azt pakold el, amire feltétlenül szükséged van, hidd el, később hálás leszel következetes gondolkodásodért.

Amennyiben túlságosan nagy a táska és kisebb távolságra mész, akkor nagyon bosszantó tud lenni, hogy a bepakolt felszerelés ide-oda gurul. Amennyiben túl kicsi, akkor pedig a táska felpúpozott lesz, aminek köszönhetően nem fog megfelelően a hátadra simulni, és kényelmetlen lesz a viselése.

Másik lényeges szempont, hogy minden egyes felszerelést – legyen szó vizesüvegről, pulóverről, pénztárcáról vagy telefonról – az annak megfelelő helyre kell raknod, amelyhez ideálisan rekeszezett, megfelelő mennyiségű zsebbel ellátott táskára van szükséged. Mindez csak néhány olyan tényező, amelyet minden esetben szem előtt kell tartanod, azonban ahhoz, hogy valóban az igényeidhez legtökéletesebben illeszkedőt tudd beszerezni, érdemes tüzetesebben megvizsgálnod a kínálatot!

(x)

Media1 - Hírek a média világából
Hirdetés