Még nem késő felkészülni a bikiniszezonra! Íme 4 jó tanács a sikerhez (x)

Most már tényleg csak pillanatok kérdése és beköszönt a nyár, bár elképzelhető, hogy a strandidőre még egy kicsit várni kell. Ez viszont azok számára kedvező, akiknek még nem sikerült kellően formába hozni magukat.

Aki pedig most vágna bele az alakformálásba, annak azt üzenjük, hogy ne tudja le a dolgot annyival, hogy „most már mindegy, majd jövőre”, ugyanis sosem késő felkészülni a bikiniszezonra!

Tartsd szem előtt a sikeres fogyás két alapelvét!

A fogyás két tényezőn áll vagy bukik: a diétán és a testmozgáson. Aki hosszú távon is szeretne jó formában maradni, és nem csak karcsú, hanem izmos és tónusos testre vágyik, annak mindkettőre egyaránt figyelmet kell fordítania.

Így tehát a lényeg egy komplett életmódváltás, amiben nagy hangsúlyt kap a rendszeres sportolás, az étkezések pedig egészséges táplálékokból állnak, amikben optimálisan vannak elosztva a makrotápanyagok (fehérje, szénhidrát, zsír). A mozgás és az étkezés együttesen vezet a sikerhez.

Tervezd meg és tartsd be az étrended!

A megfelelő étrend kialakításához érdemes lehet egy táplálkozási tanácsadó segítségét kérni, de ha valamelyest otthon vagy a kalóriaszámolásban, akkor sokat segíthet egy diétához való okostelefonos applikáció is. Ilyenekből többet is találsz az alkalmazásboltokban, a legtöbb közülük ráadásul ingyenes, maximum a reklámmentességért és a prémium funkciókért kell külön fizetni.

Ezekben az appokban rögzítheted az egyes étkezéseket, és kiszámolhatod, hogy melyikkel hány kalóriát vittél be, így könnyebben tarthatod a napi keretedet. Ezenfelül rögzítheted az aktuális testsúlyodat és méreteidet, így konkrét számokban is láthatóak lesznek az eredmények, amik plusz motivációt adnak a folytatáshoz.

Használj étrend-kiegészítőket!

Bár diétával és sporttal önmagában is szép eredményeket lehet elérni, ha viszont szeretnéd egy kicsit gyorsítani a folyamatot, akkor használhatsz különféle táplálékkiegészítőket is. A Fittprotein.hu-n is számos diétás terméket találsz, melyek közt vannak zsírégetést fokozó készítmények, izomnövekedést serkentő kapszulák, de ha rendszeresen fogyasztasz zöld teát, vagy a hagyományos ételeidet diétás változatra cseréled, már azzal is sokat tehetsz az álomalakért.

fittprotein

Persze azt is vedd figyelembe, hogy ezek a termékek sem csodaszerek, tehát hiába szeded őket, ha közben semmit sem változtatsz a korábbi életviteleden.

Legyen az életed része a sport!

A testmozgás nem csak a fogyás miatt fontos, hanem erősíti az izomzatot, fejleszti az állóképességet, általa megőrizheted az egészséged, és a hangulatodnak is jót tesz. Ehhez természetesen meg kell találnod azt a mozgásformát, amit valóban szívesen űzöl, nem csak kényszerből, a fogyás miatt.

Próbálkozz addig a különféle sportágakkal, amíg nem találsz egy olyat, ahol örömmel veted bele magad az edzésbe, nem keresel kifogásokat, hogy miért akarod elhalasztani, és valóban az életed meghatározó részévé válhat.

(x) Hirdetői tartalom

Media1 - Hírek a média világából
Hirdetés