Mire használható a piggyback címke? (x)

„Olvassa el a terméken található címkén!” – hallja Ön is nap mint nap a felszólítást. A címke nélkülözhetetlen a termékek jelölésében, akár a termék gyártójaként, a forgalmazójaként vagy akár fogyasztójaként vesz részt a kereskedelmi láncolatban.

Az etikett címkék használata egy vállalat számára többet is jelenthet a tájékoztatásnál

Aki termékeket gyárt, számos jogszabály előírásának meg kell felelnie. Ilyen a fogyasztók tájékoztatásának a kötelezettsége is, amelynek során előírják a termékcímkével kapcsolatos, kötelezően betartandó követelményeket. (Ilyenek az összetevők feltüntetésére vonatkozó rendelkezések is.) Egy jó termékcímke magyar nyelvű, jól olvasható, egyértelmű, valós információkat tartalmaz, közérthető módon.

Az etikett címkék használata egy vállalkozás, vállalat vagy forgalmazó számára azonban a termékek címkézésénél nem áll meg, ennél jóval távolabb mutat. Az etikett címkékkel gyorsítható az ügyviteli rendszer, segíthet a leltározásban, eszközkövetésben.

Mi a piggyback címke?

A piggyback címke kétszeri ragasztást lehetővé tevő, két hordozóréteggel rendelkező anyag. Míg a klasszikus etikett címkéket egy szilikon hordozóról lehet levenni, majd felragasztani, addig a piggyback címkék esetén a rétegek között két hordozó helyezkedik el. Miért jó ez az innovatív megoldás? Azért, mert ez az extra réteg teszi majd lehetővé a kétszeri ragasztást, azt, hogy egy újabb címke legyen részben vagy egészben eltávolítható.

dunasp doboz piggyback címkével

Piggyback címke alkalmazására sok esetben lehet szükség.

  • Amikor rész vagy teljes információ átvitelére kerül sor
  • Egymással összekapcsolódó termékeket, dokumentumokat szeretne címkézni
  • Levelezéshez
  • Eszközök vagy készletek nyomon követéséhez – így az ellenőrzési pontokon a nyomon követendő áruról eltávolítható a vonalkód
  • Nyilvántartások vezetéséhez
  • Vonalkódok elhelyezéséhez
  • Alkalmas gyári szám címke nyomtatásához – például a segítségével a háztartási gépről leválasztható vonalkódos címke könnyen felragasztható a jótállási jegyre

A piggyback címkét gyakran alkalmazzák az egészségügyben is, amikor a mintavételi csövekre a betegkartonról levett második címkét ragasztják rá. A DunaShop vonalkódtechnikai eszközök (címkenyomtató, vonalkódolvasó, adatgyűjtő, stb.) és kellékanyagok forgalmazásával foglalkozik, meghatározó szereplőként a hazai piacon. A náluk is kapható piggyback címkék előnye, hogy egyben lehet őket felragasztani, a későbbiekben újabb címkék választhatóak le róla, amelyek könnyen felragaszthatóak a hozzátartozó objektumra. Ez azért jó, mert a gyártási vagy logisztikai folyamat közben nyomtatás nélkül többszörözhetjük a címkét.

Mikor érdemes piggyback címkét választani, hogy kell alkalmazni?

A piggyback címkéknél létezik egy minimum rendelési mennyiség, ezért azoknak a kisebb vállalkozásoknak, ahol előreláthatóan nincs szükség ennyire, érdemesebb más alternatívát választani.

Fontos annak a tisztázása is, hogy a piggyback címkét milyen felületre szeretné ragasztani. A tökéletes tapadás érdekében más és más ragasztó kell a fém, a fa, a műanyag, az üveg, a papír vagy a karton felülethez.

(x) Hirdetői tartalom

Media1 - Hírek a média világából
Hirdetés