A szerelőkesztyűk használata és előnyei (X)

Rengeteg munkahelyen van szükség olyan ruhára, ami hatékonyan véd bennünket a veszélyes helyzetektől. Ezeknek köszönhetően elkerülhetőek a komolyabb sérülések, hiszen megóvnak minket és a testrészeinket.

Persze nemcsak a munkahelyen vehetjük hasznukat, hiszen számos egyéb tevékenységhez is hasznosak lehetnek. Ilyen például egy szerelőkesztyű, amely otthoni alkalmazásra is kiváló kiegészítő. De vajon mire jó, és milyen előnyökkel szolgál? Cikkünkben ezekre a kérdésekre kerestük meg a választ.

Mire van szükség a biztonságos munkához?

Több olyan tevékenység van, amely kapcsán szinte elképzelhetetlen, hogy védelmi felszerelés nélkül álljunk munkába. Teljesen mindegy, hogy gyárban töltjük a nap nagy részét, esetleg terepen van szükség a biztonságra, a tartós és minőségi munkaruha minden esetben kelleni fog. Persze itt nemcsak a felsőkről vagy éppen kabátokról van szó, hanem a nadrágokról és persze a szerelőkesztyűkről egyaránt. Utóbbi ugyanolyan fontos részét képezi a megfelelő védelemnek, mint az összes többi.

szerelőkesztyű

A lábunknak vastag lábbelire van szüksége, hiszen ez megóvhatja a végtagot az esetleges sérülésektől. Itt gondolni kell a vágásálló, a melegen tartó és a csúszásgátló változatokra egyaránt, hiszen ez jelenti a maximális védelmet. Sokan azonban a kezükről megfeledkeznek, pedig ezt is óvni kell valamilyen formában. Szerencsére manapság már rengeteg lehetőség van arra, hogy az ujjaink vagy a tenyerünk se sérüljön meg túlzottan, így emiatt nem kell kiesnünk a munkavégzés alól sem.

Milyen típusú szerelőkesztyűk léteznek?

A Katonadolog Webáruház szerelőkesztyűi még nagyobb igénybevétel esetén is megállják a helyüket. A kényelmes viseletet biztosító kiegészítők rendkívül strapabíróak, ám nem minden változat passzol minden munkaterületre. Nem árt tehát jobban körbejárni a témát, hogy milyen típust is érdemes választani.

A textil kivitelek nem annyira elterjedtek, hiszen ezek nem vágásállóak, ráadásul könnyen átáznak. Ezzel szemben a mártott kivitelek megfelelően illeszkednek a végtagokra, így bármilyen tevékenységhez alkalmazhatóak. Amennyiben azonban villanyt szerelnénk, esetleg hegesztéshez keresünk szerelőkesztyűt, jobb megoldás egy vágásálló modell. A Gurkha gyártmányai remek lehetőséget adnak arra, hogy a kezünket maximális védelemmel láthassuk el.

Mi ellen hatásosak ezek a kiegészítők?

A legtöbb kellék tökéletes védelmet nyújt azok számára, akik különböző anyagokkal találkoznak a munkájuk során. Vannak ugyanis olyan szerek, amikkel nem túl kellemes vagy egyenesen veszélyes érintkezni. Legyen szó savas közegről, esetleg egyéb kémiai szerekről, az egyes kivitelek ezek ellen is hatásosak lehetnek. A szellőző kiegészítők tehát bármilyen munkához, otthoni tevékenységhez, de akár vadászathoz és motorozáshoz egyaránt használható típusok.

(X) Hirdetői tartalom

Media1 - Hírek a média világából
Hirdetés