Rózsaszín és fodros – ezt kell tudni a lányos ruhákról (x)

Vajon mitől lesz lányos egy lányos ruha? Mi az az egyértelmű jel, amely segítségével eldönthetjük, hogy kisfiúnak vagy kislánynak való az a póló, nadrág vagy pulcsi, amit kinéztünk? Ezekre a kérdésekre keressük a választ.

A lányos ruha rózsaszín

Az első és legbiztosabb jele annak, hogy lányoknak való ruháról van szó, a rózsaszín szín megléte. Ha bármilyen apró dísz, felirat van a pólón vagy a nadrágon, ami ilyen árnyalatú, biztosan nem veszik fel a kisfiúk. Az óvodáskorú kislányoknak ez a kedvenc színe, ezt több kutatás is bizonyította.

Csak érdekességképpen jegyezzük meg, hogy a kék jelképezte eredetileg a nőket, mert ez a víz, a lélek, a megérzések szimbóluma. A fiúk pedig régebben, a II. világháborút megelőzően viseltek rózsaszínt, a piros egy halványabb árnyalataként ez az erőt és a bátorságot jelezte.

A rózsaszín jelenleg a lágyságot, a nőiességet, a hamvasságot szimbolizálja. Minden árnyalata közkedvelt a gyerekek körében: a fukszia, a puncs, a barack, a mályva és a pink is. A hercegnős kislányruhák többsége ilyen színű, de sok gyártó dob piacra rövid és hosszú ujjú rózsaszín felsőt is.

ruha

Feliratok, figurák a lányka ruhákon

Az is kifejező lehet, milyen felirat vagy mesefigura szerepel a pólón, felsőn, pulóveren. A lányos ruhákat általában cuki kis állatok rajzai díszítik, ilyen például a pillangó, a flamingó, a hattyú, a cica vagy az unikornis. A mesefigurák közül közkedvelt a Minnie egér, minden Disney hercegnő és a tündérek.

A fiús ruhákon inkább kutya vagy dinoszaurusz szerepel, a mesehősök közül pedig a Pókember vagy Superman. Gyakran találhatók számok vagy rövid feliratok is a fiúruhán, hasonlóan a sportmezekhez.

Természetesen ettől még mindig nem biztos, hogy el tudjuk dönteni, kinek való a ruházat. Szerencsére létezik olyan ruha webshop, ahol a termékleírásokban feltüntetik, hogy az adott ruhadarab fiúknak vagy lányoknak ajánlott-e. A Ruhafalva gyerekruha webáruházról van szó: ha biztosra akarunk menni, válasszuk ki eleve a Lány ruha menüpontot, ahol szebbnél szebb öltözetek közül válogathatunk. Szűkíthetjük is a keresést ezen belül méret, ruhatípus, gyártó és szín szerint is.

További fontos kiegészítők: fodor, flitter, apró minták

Az is gyakran előfordul – főleg kisbabáknak szánt ruháknál -, hogy az alapszín fehér vagy szürke, de a rajtuk szereplő dísz vagy minta egyértelművé teszi, kinek szánták. Tipikusan lányos ruhákon szerepelnek csak a szívecskék, a csillagok, az apró virágmotívumok.

Lányka blúzok, trikók, felsők dísze lehet a fodor, a csipke, a gyöngy, a masni. Manapság nagyon divatosak a flitteres ruhák, a simis póló minden lány kedvence. A strasszos farmert is kislányok hordják. A pulóverek, kardigánok esetében inkább a gombos verzió az, ami csinosabb.

Ha nem tudjuk eldönteni egyértelműen egy ruhadarabról, hogy az fiús-e vagy lányos, nézzük meg a termék címkéjét, gyakran ott is találunk erre vonatkozó információt!

(x) Hirdetői tartalom

Media1 - Hírek a média világából
Hirdetés