Hogy lesz a fürdésből élmény? (x)

Az újszülöttek természetes közege a víz, ezért amikor hazaviszitek a babátokat a kórházból, biztosan nagyon nyugtatóan fog rá hatni a visszatérés a vízbe. Rengeteg írt és íratlan szabály van a fürdés terén. A babánk pedig annyira törékeny és apró, hogy az első fürdetések emléke örökre velünk marad.

Készülj hát fel rá alaposan, hogy nyugodtan és biztonságban kiélvezhessétek a fürdés minden pillanatát, akár újszülöttről, akár totyogóról van szó. Ha megfogadod a NiKiCa Bababolt tanácsait, nagy meglepetés nem fog érni a fürdőszobában sem.

Mire figyeljünk a csecsemők fürdetésénél?

Elsőre bármennyire is tűnik nehéz feladatnak, hamar bele lehet jönni a csecsemők fürdetésébe. Annál is inkább, hogy nem is kell feltétlenül minden nap teljes generálon átesniük.

Figyelj a víz és a szoba hőmérsékletére, hogy legyen előkészítve a puha törölköző, a baba bőrének megfelelő babafürdető, és akár egy szolid félhomállyal még meghittebbé teheted a fürdés perceit.

Feltétlenül ajánlott a vízben használatos hőmérő és egy kellően magas babakád beszerzése. Hiába van otthon kádatok, görnyedve, hajladozva, térdelve nem lehet kényelmesen és biztonságosan babát fürdetni, így első lépésként egy számotokra praktikus kád beszerzése a cél.

Sokan ódzkodnak attól, hogy fél kézzel tartsák a babájukat, nekik a fürdéssegítő nyújt tökéletes támogatást és adja meg a szükséges biztonságérzetet, amely akár szivacsból, akár műanyagból is elérhető.

Amikor már a játék is bejön!

Hamar eljön az idő, amikor a babánk az ártatlan ebihal státuszt elhagyja, megtanul ülni, és máris egy igazi pancsoló kiskacsa lesz belőle.

Bármennyire is fáradt vagy, bármilyen késztetést is érzel arra, hogy csak egy teljesítendő babaápolási feladatnak tekintsd a fürdést, mégis azt javasoljuk: végy egy nagy levegőt, és hagyd, hogy gyermeked gyermekként fürödhessen. Ráér majd felnőttkorában rohanva tisztálkodni.

Rengeteg játék, készségfejlesztő eszköz áll a rendelkezésetekre, hogy az esti fürdési szeánsz részeként jó hangulatban játsszatok egy kicsit!

Figyeld csak meg, mennyivel másabb hangulatban megy a babád aludni, ha hagyod, hogy picit az ő akarata is érvényesüljön.

Ha ezekhez eszközt keresel, akkor nézz körül a NiKiCa Bababolt babafürdetés részlegén!

Tisztálkodjatok jó hangulatban!

A jó hangulat, az erőszakmentesség, a játékosság nagyon fontos a gyermeknevelés minden területén. Ahhoz, hogy ne háborús övezetté váljon a fürdőszoba, nekünk is sokat kell „engedni”.

Hagyd magad ellazulni, menj bele a játékokba, légy kreatív, és nem utolsósorban fogadd el a gyermeked határait! Erőnek erejével nem mész semmire, sok esetben csak az idő jelent megoldást.

Egy biztos: ahol van víz, ott koszos nem maradt még soha egy gyerek sem! Ne izgulj hát, hangolódjatok csak egymásra, és legyen minden fürdés pozitív élmény!

(x) Hirdetői tartalom

Media1 - Hírek a média világából
Hirdetés