Tábori konyha – Eszközök és receptötletek (x)

Egy izgalmas túra és egy kalandos kemping során számos eszközre szükségünk lehet. Általában a szabadtéri koszt szokott némi problémát okozni. Mit süssünk-főzzünk, milyen eszközöket vigyünk magunkkal? Talán nem is nehéz ügy ez!

A következő pár sorban elhoztuk neked a legérdekesebb kemping receptötleteket és garantáljuk, hogy ha ezeket követed, koplalnod sem kell majd! Tarts velünk és tudd meg azt is, hogy milyen eszközöket ajánlott magaddal vinni, amennyiben tábori konyhát szeretnél üzemeltetni!

Mit főzzünk, mit süssünk?

Szóval, kezdjük talán azzal, hogy milyen ételek jöhetnek szóba, ha a természetben kell elkészítenünk azokat!

Ha reggel van időnk egy gyors pácra, akkor ebédre összeülhetünk és grillezhetünk húsokat. Aztán ott vannak a tésztaételek is, amelyeket könnyen megfűszerezhetünk szinte bármivel! Burgonyával, mákkal, esetleg dióval.

kesekollok

Egy jó kis lecsó vagy sült krumpli szintén nem egy nagy was ist das, mégis tápláló és gyorsan a tányérra varázsolhatjuk ezeket. Süthetsz még virslit, készíthetsz salátát, vagy kipróbálhatsz néhány kifejezetten kempinges receptet is!

Az alufóliás batyu a természetjárók nagy kedvence. A fóliában sütés, párolás rengeteg lehetőséget rejt magában, mivel sajtot, zöldségeket és húsokat is helyezhetünk el benne. Az eredmény pedig minden elképzelésünket felülmúlja majd!

Tábori konyha – Mit vigyünk magunkkal?

Akik autóval indulnak útnak, azoknak talán egy kicsit könnyebb dolguk van. Legjobb, ha nagy teljesítményű eszközön főzünk, s a gázfőzők ebből a szempontból tökéletesek.

Mi a helyzet a kellékekkel? A legjobb egy nyeles lábas vagy mély serpenyő, amiben bármit megfőzhetünk. Fedőre általában nincs szükség, mivel elég, ha vastag alufólia lesz nálunk. Jól jöhet még egy széles fejű kanál, néhány evőeszköz, egy bogrács, egy termosz és néhány fémbögre és tálka.

Amennyiben te is egy vad kempingre készülsz, akkor szerezd be a leglényegesebb kellékeket még ma! A Kések Ollók Webáruház bögre kínálatában érdemes keresgélned, itt ugyanis szinte mindent megtalálsz, ami a „túlélést” segítheti!

Tippek laikusoknak

Ha még viszonylag új neked ez a kemping dolog, akkor engedd meg, hogy praktikus tanácsokkal indítsalak útnak!

Tervezz meg mindent még az utazás előtt! Gondold ki, hogy mi lesz a menü és vásárolj be! Ne hidd azt, hogy le kell mondanod a kávéról! Egy vízforraló és egy kis instant kávé megoldja a kávéhiányt!

Alapszabály, hogy minél kevesebb az edényünk, annál kevesebb tisztítási munkálat vár majd ránk. Takarítani és tisztítani rendszeresen kell, hiszen a tábori konyhán talán még fontosabb a higiénia!

Ha tudsz, vigyél magaddal tűzifát is! Miért? Azért, mert ha éppen tüzet rakunk, akkor csak száraz fát kell használnunk, amelyet sokkal könnyebben be tudunk gyűjteni.

Nos, mit gondolsz? Belevágnál egy ilyen kalandba?

(x) Hirdetői tartalom

Media1 - Hírek a média világából
Hirdetés