Képernyő vagy kaland? YouTube-tábor!

Lelkiismeretes munkájuknak hála az opciók együtt változnak a fiatalok érdeklődési körével. Hogyan lehet lekötni egy tizenévest, aki képes órákig YouTube-videókat nézni? Egyszerű: YouTube-tábor! Hiszen melyik követő ne szeretné megismerni a vlogolás titkait vagy együtt tölteni a napot a kedvenc videósaival? Itt a lehetőség, hogy a Z generáció kimazsolázza magának az értékes részleteket az internet kusza világából.

Íme a top 3 nyári tábor fiatal YouTube-rajongóknak és kezdő vloggereknek!

3. Napközis tábor

A Smart Studios napközis táborát Budapesten rendezik meg.  szervezők elsősorban olyanok jelentkezését várják, akiket nem a mainstream vloggerkedés érdekel. A tábor inkább a kisfilmek készítésére helyez hangsúlyt. A résztvevők megtanulhatják, mitől lesz igazán jó egy videoklip, és hogyan lehet egy forgatókönyvből vizuális világot alkotni. Azok a gimnazisták, akik az egyetemen mozgóképkészítést készülnek tanulni, itt megtudhatják, mi vár rájuk a későbbiekben.

2. VLOGGER TÁBOR

Szintén egy fővárosi napközis tábor, amely azonban már a vlogvilágban vezeti körbe a résztvevőket. A szervezők profi YouTube-sztárokat kértek fel, hogy a témaválasztástól az utómunkálatokig terelgessék a táborozókat. Az ötnapos turnus minden évben a Csodák Palotájában kerül megrendezésre. Tehát biztos, hogy inspirációból nem lesz hiány.

1. PEOPLE TEAM

Listánk első helyezettje a Kecskeméten megrendezésre kerülő PEOPLE TEAM-tábor. A fentiekkel ellentétben ez nem (csupán) napközis, hanem egyben és elsősorban bentlakásos tábor (is). Vannak srácok, akik akár három hetet is itt töltenek. A PEOPLE TEAM meghívott „tanárai” szintén ismert vloggerek, akiknek célja, hogy gyakorlati tudást adjanak, és ne csak a videózás elméleti technikáját sajátítsák el a táborlakók. Terítékre kerül az összes divatos téma, kihívás és kütyütesztelés.

tábor

Az első helyet azonban mégsem ezért zsebelte be, hanem mert a PEOPLE TEAM nemcsak YouTube-tábort indít. A campuson a résztvevők több mint 20 szekcióból választhatnak. A szervezők ráadásul azt is lehetővé teszik, hogy a különböző témacsoportok résztvevői megismerjék egymást. Nem elképzelhetetlen az sem, hogy a fiatal youtuberek a kuktákkal, a táncosokkal vagy a színészekkel dolgoznak össze egy-egy közös videó érdekében. De nem csak a közös munkára, hanem a szórakozásra is rengeteg lehetőség adódik: versenyek, koncertek, bulik reggeltől estig.

Ezen a nyáron tehát nem kell választani a képernyő és a kaland között! A kérdés már csak az, hogy ki lesz a képernyőn. Videó a táborról itt!

A cikk támogatói tartalom, azt nem a vipcast készítette.  (x). Ha ön is szeretne támogatói tartalmat elhelyezni, keresse a vipcastet az [email protected] címen.

Robotprogramozás táborban és érdekességek az ITBN témáiból – DTM, 2017.09.12/2.

A PC World magazin szerkesztősége a nyáron robotprogramozó táborokat szervezett gyerekeknek: Molnár József főszerkesztővel és néhány képsor segítségével bepillantunk a szám szerint hat tábor egyikébe, ahol Lego robotokkal tanulják a programozás alapjait, továbbá megmutatjuk a Lego Mindstorms robot-készlet néhány darabját is. Ezután a szeptember 20-21-én megrendezett ITBN (Informatikai Biztonság Napja) témáiról a főszervező, Keleti Arthur beszélt. Például arról, hogy a démon lakozik-e a mesterséges intelligenciában, jobbak-e a gépek az embernél és hogy milyen lehetőségek vannak az ember-gép összekapcsolásban.

Molnár József a PC World főszerkesztője és Bódi Zoltán netnyelvész Fotó: Nemes Cilla
Molnár József a PC World főszerkesztője és Bódi Zoltán netnyelvész. Fotó: Nemes Cilla
Keleti Arthur IT biztonsági szakember és Molnár József , a PC World főszerkesztője. Fotó: Nemes Cilla
Keleti Arthur IT biztonsági szakember és Molnár József, a PC World főszerkesztője. Fotó: Nemes Cilla

A podcast hangfelvétel lejátszása aplayikont ábrázoló ikonra kattintva indul, de a hangfájl akár le is tölthető. A lejátszó egy külön ablakban is elindítható.

 

A hanganyag letöltése | Lejátszó megnyitása új ablakban

Van videónk is:

Szerkesztő-műsorvezető: Szilágyi Árpád

Az asztaltársaság tagjai ezúttal: Bódi Zoltán nyetnyelvész; Keleti Arthur, IT biztonsági szakember; Molnár József, a PC World főszerkesztője és Google Hangouts vonalon az erdélyi Csíkszeredából Páll Zelinda egyetemi hallgató.

Hangtechnikus: Orsós József
Operatőr: Gál Marcell
Adásrendező: Koczka Alíz
Szignál: LukHash zenéje, www.lukhash.com

A műsor a Hyp-R stúdióban készült, a Lurdy Házban, Budapesten.

Tetszenek a vipcast.hu tartalmai? Ha még nem tetted meg, lájkold a vipcast.hu Facebook-oldalát és iratkozz fel teljesen ingyenesen a podcastra is, hogy ne maradj le a következő hanganyagokról!

A DTM asztaltársasággal közvetlenül itt lehet kapcsolatba lépni: www.facebook.com/DTMasztaltarsasag