Honnan ismered fel a jó babatakarót? (x)

A babatakaró a kelengye egyik legfontosabb eleme. A csöppség életének első hónapjaiban alvással tölti idejének nagy részét, így különösen nagy jelentősége van annak, hogy milyen takarót választasz. Még szerencse, hogy rengeteg szín, minta és anyag közül lehet válogatni!

Néhány dologra viszont nem árt odafigyelned. Egyrészt, a babatakarót nem csak alváshoz lehet használni. Másrészt pedig, a pici bőre mindenre nagyon érzékeny. Ezeket mindenképp tartsd szem előtt vásárláskor! Most adunk egy kis útmutatót, hogy gyorsan felismerd a jó babatakarót. Ennek köszönhetően pedig jó döntést tudj hozni.

Az anyagára nagyon figyelj oda!

Milyen anyagból készül? Ez az egyik legfontosabb kérdés. Amikor megsimogatod a babádat, te is érezheted, milyen finom, puha a bőre. Nem minden anyagot tud elviselni magán. Csakis a kiváló légáteresztő képességű, puha, antiallergén darabok jöhetnek szóba.

Mindenképp olyan takarót, plédet válassz, ami vegyszermentes anyagból készül. A nylon termékeket pedig felejtsd el! Így elkerülhető a bőrirritáció és allergiaveszély.

babatakaró

A Baby Inside Babatermékek között megtalálod a tökéletes anyagú babatakarókat. A pamut, a plüss, a len és a bambusz darabok is elérhetőek, de egy szép kötött takarót is választhatsz. A kétoldalú változatok között pedig még akkor is érdemes körülnézned, ha már megvan az igazi. Ezek is bababarát anyagból készülnek és nagyon praktikusak.

Legyen praktikusan használható!

A babatakaró funkciója, hogy melegen tartsa a picit. Erre nem csak akkor lehet szükség, amikor az ágyikójában épp alváshoz készülődik. Amikor leteszed a játszószőnyegre, akkor is szükség lehet arra, hogy bebugyoláld valami puhába. Ott vannak a mindennapos séták is. A babakocsiban is érdemes betakarni, hisz olyan könnyen meg tud fázni!

Előfordulhat az is, hogy a takaró kerül alulra. Például, amikor pelenkázod vagy a kanapéra fekteted. Ilyenkor jól jön valami puha és meleg, amin kényelmesen érzi magát.

Válassz egy vastagot és egy vékonyat is!

A jó babatakaró nem túl vastag, nem túl vékony. E tekintetben nehezen lehet dűlőre jutni. Még jó, hogy nem is kell, hiszen nem feltétlenül kell egyhez ragaszkodni! Több különböző méretű és vastagságú változat is rendelkezésre áll, így bátran választhatsz kettőt vagy akár hármat is. Mindenképp legyen egy vastagabb és egy vékonyabb is a babakelengyében. Az egyik őszre-télre, a másik pedig tavaszra-nyárra.

Gondolj csak bele, ha bent nem is akarod vastagon betakargatni a kisbabádat, az őszi-téli séták alkalmával szükség lehet rá! A tavaszi hónapok a változékony időjárásról híresek, így erre is érdemes felkészülni egy vékonyabb, de meleg babatakaróval. Nyáron pedig gondolj a hűvösebb estékre! Ugye nem akarod, hogy a csemetéd megfázzon? Inkább legyen több, amit jól ki tudsz használni, mint egy, ami vagy jó vagy nem.

(x) Hirdetői tartalom

Media1 - Hírek a média világából
Hirdetés