Hogyan tehetjük az éttermünket környezetbarátabbá? (x)

A fenntarthatóság egy igazán divatos szó, amellyel továbbra is dobálóznak minden iparágban, de mit is jelent pontosan a vendéglátóipar számára? Képzeljünk el egy éttermet, amely 100%-ban megújuló energiával működik, nem termel hulladékot, támogatja a helyi gazdaságok növekedését, ahol a vevők sorakoznak, és ahol a helyi közösség tagjait szívesen felveszik!

Mi a helyzet a mi éttermünkkel? Tízből tíz pontot érnénk el a fenntarthatóságot illetően? A zöldre váltás ijesztő folyamatnak tűnhet, mivel valószínűleg sok változtatást kell végrehajtanunk. Ezért hoztunk egy útmutatót néhány egyszerű módszerrel, amelyekkel a vállalkozásunk csökkentheti környezetre gyakorolt hatását.

Környezetbarát csomagolások

A közelmúltban megugrott a házhoz szállítások száma, fontos tehát, hogy megtaláljuk a módját annak, hogy minden megrendelésben fenntarthatóságot biztosítsunk. 

A vállalkozásunk kínálhat ugyanolyan típusú ételeket, mint más helyi étterem, de a környezettudatos vásárlók csak akkor döntenek a nálunk való rendelés mellett, ha mi például a Hunpohár Webáruház környezetbarát csomagolásai mellett tesszük le a voksunkat. 

környezetbarát csomagolás

Víztakarékosság

Minden alkalommal, amikor egy vendég lehúzza a WC-t, vagy a személyzet tagja elmosogat, vizet használnak. Fontos tehát, hogy megtaláljuk a módját, hogyan takarítsunk meg vizet, mivel a bolygó vízkészlete korlátozott. 

Csak akkor járassuk a mosogatógépet, ha megtelt! Vagy helyezzünk alacsony átfolyású csapokat a konyhába és a mosdókba! Továbbá telepíthetünk még víztakarékos WC-ket is, hogy csökkentsük a felhasznált víz mennyiségét. 

Környezetbarát tisztítószerek választása

Amikor a tulajdonosok környezetbarát változtatásokat próbálnak végrehajtani, hajlamosak figyelmen kívül hagyni a tisztítószereket. Ennek az lehet az oka, hogy nem veszik észre, hogy a hagyományos tisztítószerek kemény vegyszerekkel készülnek, vagy nincsenek tisztában a piacon elérhető földbarát lehetőségekkel.

Amikor elolvassuk a tisztítószer címkéjét, nézzük meg, hogy a termék tartalmaz-e nagy mennyiségű, illékony szerves vegyületet, illatanyagot és gyúlékony összetevőket. Mivel ezek az összetevők nem bomlanak le könnyen, és allergiás reakciót vagy fejfájást okozhatnak a vásárlóknál. Ha legközelebb tisztítószereket rendelünk, beszéljünk az eladóval, és kérdezzük meg, milyen környezetbarát alternatívákat kínál.

Ideje fenntarthatóvá tenni az éttermünket!

Ha megtaláljuk a módját, hogyan tehetjük környezetbarátabbá a szolgáltatásunkat, az előnyös a környezet számára – földbarát edényekbe csomagolhatjuk az ételeket, hogy minimalizáljuk a szénlábnyomunkat. 

De ezek a változtatások a pénztárcánknak is egyaránt jót tesznek, mivel a nap folyamán vizet takaríthatunk meg, és kevesebb energiát használhatunk fel. 

Az általunk felsorolt néhány tippel környezetbarátabbá tehetjük a vállalkozást, képesek leszünk megragadni a környezettudatos vásárlók figyelmét, és kicsit hozzájárulhatunk a világ jobbá tételéhez.

(x) hirdetői tartalom

Media1 - Hírek a média világából
Hirdetés