A fenntarthatóság egy igazán divatos szó, amellyel továbbra is dobálóznak minden iparágban, de mit is jelent pontosan a vendéglátóipar számára? Képzeljünk el egy éttermet, amely 100%-ban megújuló energiával működik, nem termel hulladékot, támogatja a helyi gazdaságok növekedését, ahol a vevők sorakoznak, és ahol a helyi közösség tagjait szívesen felveszik!
Mi a helyzet a mi éttermünkkel? Tízből tíz pontot érnénk el a fenntarthatóságot illetően? A zöldre váltás ijesztő folyamatnak tűnhet, mivel valószínűleg sok változtatást kell végrehajtanunk. Ezért hoztunk egy útmutatót néhány egyszerű módszerrel, amelyekkel a vállalkozásunk csökkentheti környezetre gyakorolt hatását.
Környezetbarát csomagolások
A közelmúltban megugrott a házhoz szállítások száma, fontos tehát, hogy megtaláljuk a módját annak, hogy minden megrendelésben fenntarthatóságot biztosítsunk.
A vállalkozásunk kínálhat ugyanolyan típusú ételeket, mint más helyi étterem, de a környezettudatos vásárlók csak akkor döntenek a nálunk való rendelés mellett, ha mi például a Hunpohár Webáruház környezetbarát csomagolásai mellett tesszük le a voksunkat.
Víztakarékosság
Minden alkalommal, amikor egy vendég lehúzza a WC-t, vagy a személyzet tagja elmosogat, vizet használnak. Fontos tehát, hogy megtaláljuk a módját, hogyan takarítsunk meg vizet, mivel a bolygó vízkészlete korlátozott.
Csak akkor járassuk a mosogatógépet, ha megtelt! Vagy helyezzünk alacsony átfolyású csapokat a konyhába és a mosdókba! Továbbá telepíthetünk még víztakarékos WC-ket is, hogy csökkentsük a felhasznált víz mennyiségét.
Környezetbarát tisztítószerek választása
Amikor a tulajdonosok környezetbarát változtatásokat próbálnak végrehajtani, hajlamosak figyelmen kívül hagyni a tisztítószereket. Ennek az lehet az oka, hogy nem veszik észre, hogy a hagyományos tisztítószerek kemény vegyszerekkel készülnek, vagy nincsenek tisztában a piacon elérhető földbarát lehetőségekkel.
Amikor elolvassuk a tisztítószer címkéjét, nézzük meg, hogy a termék tartalmaz-e nagy mennyiségű, illékony szerves vegyületet, illatanyagot és gyúlékony összetevőket. Mivel ezek az összetevők nem bomlanak le könnyen, és allergiás reakciót vagy fejfájást okozhatnak a vásárlóknál. Ha legközelebb tisztítószereket rendelünk, beszéljünk az eladóval, és kérdezzük meg, milyen környezetbarát alternatívákat kínál.
Ideje fenntarthatóvá tenni az éttermünket!
Ha megtaláljuk a módját, hogyan tehetjük környezetbarátabbá a szolgáltatásunkat, az előnyös a környezet számára – földbarát edényekbe csomagolhatjuk az ételeket, hogy minimalizáljuk a szénlábnyomunkat.
De ezek a változtatások a pénztárcánknak is egyaránt jót tesznek, mivel a nap folyamán vizet takaríthatunk meg, és kevesebb energiát használhatunk fel.
Az általunk felsorolt néhány tippel környezetbarátabbá tehetjük a vállalkozást, képesek leszünk megragadni a környezettudatos vásárlók figyelmét, és kicsit hozzájárulhatunk a világ jobbá tételéhez.
(x) hirdetői tartalom