Tudnivalók a zsaludeszkával történő munkálatokhoz (x)

Ha olyan munkálatok elé nézünk, ahol betonfelületek kialakítására van szükség, fontos, hogy jó minőségű, strapabíró zsaludeszkákat szerezzünk be a feladathoz. Cikkünkben ismertetjük, mi mindenre érdemes odafigyelni a zsaludeszkák használata során!

Ezért fontos a minőségi alapanyag

Bár a zsaludeszkák minőségére gyakran nem helyeznek elegendő hangsúlyt, mondván a betonozás következtében úgyis elbontásra kerül majd. Annak érdekében azonban, hogy a betonfelület is strapabíró és megbízható legyen, elengedhetetlen, hogy az alapját képező zsaludeszkák is kifogástalanok legyenek. Ellenkező esetben a deszkák eldeformálódhatnak, sőt akár el is törhetnek, amelynek a betonfelület látja kárát.

Szerezz be nagyszerű minőségű fűrészárut a Káplár fatelep honlapjáról, hogy minőségi és tartós alapanyagokkal kezdhess neki munkálataidnak!

fatelep

A gyenge minőségű deszka nemcsak a betonfelület élettartamát rövidítheti, de még kinézetét tekintve sem lesz esztétikus. Éppen ezért nem érdemes az alapanyagokon spórolni, hiszen egy újrakezdést igénylő betonfelület kiépítése sokkal fájdalmasabb lehet anyagi szempontból.

Nagyszerű lucfenyő zsaludeszkák

A minőségi zsaludeszkák leggyakrabban lucfenyőből készülnek. A luc az egyik legnépszerűbb fenyőfajta, hiszen rengeteg olyan hasznos tulajdonsággal rendelkezik, amelyek jól jöhetnek zsaluzat készítése során. A lucfenyőből készült deszkák igen szívósak és szilárdak, ennek ellenére megmunkálásuk közel sem okoz gondot. A puha szerkezetnek köszönhetően könnyen lehet őket vágni, szegelni, és csavarozni is.

Kültéri használat esetén azonban érdemes odafigyelni arra, hogy megfelelő védelemmel lássuk el a faanyagot, hogy azt ne károsítsa penész, gomba, vagy rovarok. A megfelelő faanyagvédelem sokat növelhet a deszkák élettartamán, ezért ajánlott megfelelően gondoskodni erről.

Mire érdemes figyelni a tárolás során?

A zsaludeszkák sérülés nélkül elbonthatóak és újrahasznosíthatóak, amennyiben megfelelően történik a telepítés, a kibontás, és a tárolás. Nagyon fontos, hogy a tárolás során biztosítsuk az ideális körülményeket, hogy a deszkákban ne keletkezzen kár. Száraz, fedett helyre tegyük őket, hogy ne roncsolódjanak nedvesség, penész vagy kártevők hatására.

A zsaludeszkákat a kibontás után érdemes jó alaposan letakarítani, hogy a betondarabok lehulljanak róla. Fontos tudni azt is, hogy nem érdemes közvetlenül a földre helyezni a deszkákat tárolás során, hanem szerencsés, ha egy zsalukőre vagy betondarabra tesszük őket. A deszkák közé pedig helyezzünk vékony fadarabokat annak érdekében, hogy jól szellőzhessen az anyag.

Böngészd végig a Káplár fatelep weboldalán elérhető nagyszerű faanyagokat, és szerezd be a projektedhez szükséges eszközöket és kiegészítőket is egy helyen! Válaszd a minőséget és a megbízhatóságot, hogy biztosan ideális és tartós végeredményt érhess el!

(x) hirdetői tartalom

Media1 - Hírek a média világából
Hirdetés