Az okostelefonok úttörői, akiket lehet, nem is ismersz? (x)

Van egy olyan okostelefon gyártó a világon, akinek számos újítást köszönhetünk. Te is biztos használsz vagy használtál már olyan technológiát, ami tőlük származik, mégis lehet, hogy nem is ismered őket, mert annyira még nem közismertek Magyarországon. Hogy melyik gyártóról van szó? Lássuk!

Egy ismeretlen ismerős okostelefon-gyártó története

Ha azt mondjuk, hogy Oppo okostelefon, akkor az neked mond valamit? Előfordulhat, hogy nem, ugyanis kicsiny hazánkban még nem olyan elterjedt ez a márka, pedig már 2008-tól jelen vannak a telefonok piacán, azon belül is először Kínát hódították meg.

A cég világhírnévre az okostelefonjai és a különböző szabadalmai által tett szert.  Az értékesítési listák szerint 2016-ban – öt évvel az első okos készülékek megjelenését követően – a negyedikek voltak világszinten. Ma már egy leányvállalatuk is van, mely a Realme okostelefonokat gyártja.

Egy úttörő cég

Ha eddig nem is tudtad, már bizonyára találkoztál olyan technológiával, melyet az Oppo-nak köszönhetünk, vagyis ők szabadalmaztatták. Az innováció náluk szinte kötelező. A mai napig már több, mint ezernyolcszáz szabadalmat nyújtottak be. De nézzünk is közülük párat.

2012-ben forradalmasították a szelfizést azzal, hogy szabadalmaztatták az “arcszépítés” funkciót. 2013-ban náluk jelent meg először a forgatható kamerás okostelefon. 2014-ben pedig a Vooc névre hallgató gyorstöltési technológiát vezették be, ezzel forradalmasítva a töltési piacot. 2019-ben pedig az európai piacon először ők jelentek meg 5G-s készülékkel.

De például nekik köszönhetjük a kijelző mögé rejtett ujjlenyomat olvasókat is, de a  hajtogatható telefonok piacát is igyekeznek megreformálni a világ első görgetős kijelzőjével.

Mint láthatod, tele vannak innovatív ötletekkel és megoldásokkal. Bármikor képesek valami hatalmas újdonsággal előállni.

Mit tud most egy komolyabb Oppo okostelefon?

Ha megnézünk egy friss Oppo okostelefont, mondjuk a Find X5 5G-t, akkor láthatjuk hogy egy jó kis készüléket kapunk a pénzünkért.

Akár 2,84 GHz-en pörgő processzort, megtámogatva masszív nyolc GB RAM-mal, egy mindenre elég kétszázötvenhat GB-os háttértárral és Dual-Sim lehetőséggel.

A kamerák közül kiemelnénk a szelfit, mely harminckét megapixeles, és a főegységet, mely ötven megás. Emellett mindenképp érdemes megemlíteni a kétszeres optikai zoom lehetőségét is, valamint azt is, hogy ahhoz, hogy mindez gördülékenyen működjön, és ki lehessen használni, egy 4.800 mAh-s akkumulátort is kapunk.

Az Oppo a kiváló példa arra, hogy olyan gyártók készülékeivel is számolnunk kell, amelyeket talán még nem is hallottunk korábban. Egy ilyen rejtett kincs ez a gyártó is, mely bár világszinten elég ismert, nálunk még csak bontogatja a szárnyait. Keress egy számodra is megfelelő Oppo okostelefont, és használd ki a benne rejlő lehetőségeket!

(x) hirdetői tartalom

Media1 - Hírek a média világából
Hirdetés