Gipszkarton a fürdőszobában? Igen! (x)

A gipszkarton egy nagyon sokoldalú anyag, amely ráadásul számos pozitív tulajdonsággal is rendelkezik. Éppen ezért szívesen használjuk többféle feladathoz is, legyen az álmennyezet kialakítása, térelválasztás, esetleg polcrendszer megvalósítása.

A megfelelő kiegészítők nagyon fontosak

A gipszkartonnal történő munkához szükség van azokra a kiegészítőkre, amelyekkel eredményesen rögzíthetjük a lapokat. A Hozo hőszigetelés webáruház gipszkarton kiegészítők széles választékát kínálja, amelyeket felhasználva bátran teret engedhetünk képzeletünknek, és megvalósíthatjuk az álmainkat.

fürdőszoba

Többé az sem jelenthet akadályt, ha párás környezetben szeretnénk dolgozni ezzel az anyaggal, hiszen impregnált kivitelben akár a fürdőnk éke is lehet a gipszkartonból készült alkotás.

Miért szeretjük annyira?

A gipszkarton nagyon könnyen megmunkálható anyag, amellyel még azok is jól boldogulnak, akik egyébként nem szakemberek, s még csak nem is a barkácsolást tartják a kedvenc hobbijuknak. Némi megfontolsággal és tervezéssel sokféle dolgot megvalósíthatunk, ráadásul mindezt költséghatékonyan. Ezért ha felújítás vagy kreatív ötletek megvalósítása a cél, akkor a gipszkarton remek választásnak bizonyul.

Hol használjunk impregnált változatot?

Mivel a gipszkarton felveszi a nedvességet, ezért alapvetően olyan környezetben érdemes alkalmazni, ahol ezzel csak kismértékben találkozik. A páradúsabb helyiségekben, mint a fürdőszoba vagy a konyha, az impregnált gipszkarton tehet jó szolgálatot, amelyben még az sem tesz kárt, ha rövid ideig nedvesség éri.

Külön előnyként nevezhetjük meg, hogy habár nem a gipszkarton a legnagyobb teherbírással rendelkező anyag, csempézésre tökéletesen alkalmas, ezért akár fal kialakítását is megvalósíthatjuk vele. Az egyetlen dolog, amit nem szabad elfelejteni, hogy elengedhetetlen az alapozó használata a cementbázisú csemperagasztó alkalmazása előtt, mivel a gipsz és a cement nincsenek túl jó barátságban egymással. Ezt a tanácsot megfogadva nyugodtan belevethetjük magunkat a feladatba.

Amennyiben szeretnénk szigetelést is használni a papírvékony hatás, illetve a hangszigetelés kialakítása érdekében, akkor hangszigetelő lemezt érdemes bevetni a megfelelő eredmény érdekében.

Milyen feladatokra alkalmas még?

A polcokon és a falakon kívül esztétikusan megvalósítható vele a kevésbé szemet gyönyörködtető elemek, mint amilyenek például a csövek. A munka akkor fog szép végeredményt biztosítani, ha nagyon gondosan járunk el a tervezést és a méretezést illetően, ezért erre a lépésre soha ne sajnáljuk az időt, energiát!

Ne feledjük, hogy bár impregnált anyagról van szó, ez nem jelenti azt, hogy vízálló lenne, habár természetesen jóval kisebb vízfelvételre kell számítani, mint a hagyományos gipszkarton esetében. Ezen tulajdonság miatt a gipszkartonon nem szabad állni hagyni a vizet, ahogy a helyiség gyakori és alapos szellőztetéséről is érdemes gondoskodni a páraszint csökkentésének érdekében.

(x) hirdetői tartalom

Media1 - Hírek a média világából
Hirdetés