Már nem csak álom az elektromos autó töltése napelemmel (x)

Napjainkban az energiaválságban egyértelműen megmutatkozott, hogy a megújuló energiaforrásokra oda kell figyelnünk. Hazánkban is egyre nagyobb népszerűségnek örvend a napenergia kihasználása, amit a legegyszerűbben napelemekkel tehetünk meg. Sőt, állami támogatásokból sincs hiány, így mindenképpen érdemes felmérni a lehetőségeinket.

A napelem nem csak otthonunk barátja

Egy elektromos autó beszerzése, használata során nem elég csak az ideális modellt kiválasztani. Gondoskodnunk kell a teljes üzembentartásról, ami a töltés megoldásától kezdve a különböző kiegészítőkig terjed. Ha sokat utazunk, tökéletes választás lehet a hordozható töltők közül válogatni, de az e-autó a legtöbb időt otthon, a garázsban fogja tölteni.

elektromos autó töltő

Egy megfelelően kiépített napelemes rendszer nemcsak az ingatlan áramellátásról gondoskodhat, hanem elektromos járművünk teljes töltését is megoldhatja. Ma már rengeteg eszköz, szolgáltató tud abban segíteni, hogy könnyen és hatékonyan összekössük a két rendszert. Ha napelemmel töltjük elektromos autónkat, akkor a zöld beruházások is hamarabb visszahozzák a befektetett összeget, ugyanis sem a rezsiért nem kell fizetnünk, sem a közlekedésért.

Hazánk ideális a napenergia kihasználására

Magyarországon is folyamatosan növekszik a napelemrendszereket használók száma. Az elmúlt években több tízezer sikeres pályázatot sikerült teljesíteni állami támogatásoknak köszönhetően. Uniós szinten is 2-3 évente duplázódik a teljes kapacitás, és mindez már hazánkban is tapasztalható. Az egyik legfőbb oka ennek az, hogy Magyarországon az átlag napsütéses órák száma jóval a kontinens átlaga felett van.

Ennek tetejében érkezett meg az energiaválság, a “hagyományos” fosszilis anyagok, mint az olaj vagy földgáz árának ugrásszerű megemelkedése, így a zöld folyamatok is felgyorsultak mind globálisan, mind lokálisan hazánkban. Az infrastruktúra fejlődésének hála, az előállított áram olcsó és természetesen környezetbarát is egyben.

A napelem egy garantáltan megtérülő befektetés

A közhiedelemmel ellentétben egy napelemes rendszerrel már nemcsak az ingatlan áramellátását tudjuk ellátni, hanem szinte minden eszközt, ideértve az elektromos járműveket. Egy megfelelő befektetéssel akár az egész család mindennapos tevékenysége „zöldre” váltható, így az ökológiai lábnyomunkat is jóval csökkenthetjük. Nem elengedhető szempont az sem, hogy a saját pénztárcánkat is hatalmas költségektől mentesíthetjük hosszú távon.

Például ha elektromos kazánunk van, vagy légkondicionáló berendezésünk, akkor a jelenlegi energiaválságot tulajdonképpen meg se érezzük a rezsi költségeiben. A teljes állami hálózattól függetlenedhetünk, és az üzemanyag miatt sem kell többé aggódnunk, hisz egy elektromos autóval benzinre biztosan nem kell költenünk.

(x) hirdetői tartalom

Media1 - Hírek a média világából
Hirdetés